Финансовият чар на семейство Бекъм помръква

5740
Финансовият чар на семейство Бекъм помръква
Снимка: Getty Images/Guliver

Модната марка на Виктория Бекъм отново отчете загуба: през 2018 г. нейният бизнес загуби 12,3 милиона паунда (15,6 милиона долара), въпреки факта, че дрехите и аксесоарите на тази марка се продават по целия свят в повече от 400 магазина, съобщи БГНЕС, позовавайки се на BBC.

Бизнесът на бившата звезда на Spice Girls носи загуби за единадесета поредна година - от създаването на компанията през 2008 година.

Дейвид и Виктория Бекъм празнуват 20 години от сватбата си

Днес една от най-силните и стилни двойки в света на шоубизнеса Давид и Виктория Бекъм празнува 20-та годишнина от сватбата си. През тез...

Самата Виктория Бекъм казва, че този проект не е суета: и иска да го превърне в печеливш. "Искам марката да съществува след 10, 20, 30, 40 години и ако трябва ще отида на нула и след това ще печеля", каза тя в интервю за Financial Times през март тази година. "Ние сме на прав път, но нещата не се случват за един ден", допълни тя.

За да увеличи продажбите, компанията опита различни начини: пусна собствена козметика, влезе в партньорство с Reebok и обяви намаление на цените. Но резултатите от 2018 г. все още бяха разочароващи.

Не само Виктория Бекъм има финансови затруднения, но и съпругът ѝ Дейвид. Общите приходи на техния бизнес, който се управлява от холдинговата компания Beckham Brand Holdings, през 2018 г. намаляха с 18% до 45,8 милиона паунда.

С какво се занимава звездното семейство?

Виктория и Дейвид Бекъм: Постоянно ни разделят. Игнорираме ги

Една от най-емблематичните двойки на звездния небосклон, Виктория и Дейвид Бекъм, за втори път красят корицата на модната библия Vogue....

Когато се отказа от футбола, Дейвид Бекъм заяви, че иска сериозно да се включи в изграждането и развитието на бизнес. Той продължава да е рекламно лице, участва в реклами за L'Oreal, Adidas, Armani, Gillette и Pepsi Co, а понякога и във филми. Но и като предприемач той успя да започне производството на собствени модни стоки, обувки и парфюми.

Многостранният бизнес на Бекъм се ръководи от водещата холдингова компания Beckham Brand и дъщерните дружества DB (David Beckham) Ventures и Seven Global, които от своя страна притежават акции в различни компании, включително във футболния клуб Inter Miami FC, който бившият капитан на Англия иска да направи най-добрия клуб в Америка.

Тази пролет бивш футболист и съпругата му закупиха акциите в Beckham Brand Holdings на дългогодишния си бизнес партньор Саймън Фулър (бивш мениджър на Spice Girls и създател на най-високо оцененото американско телевизионно шоу American Idol) и придобиха контрола над марката.

Въпреки намалението на печалбата, двойката Бекъм получи над 11 милиона паунда тази година дивиденти и няма причина да се говори за евентуален фалит. По-скоро вестниците пишат за "леко отслабване на магията на Бекъм", който досега "превръщаше всичко, до което се докосне, в злато".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

На коктейл без грим в "Ергенът". Ето какво предстои тази седмица (СНИМКИ)

Глория претърпя инцидент. Вижте какво се e случило (СНИМКИ)

Емилия каза истината за отношенията със съпруга ѝ Жорж Башур

Лили Иванова празнува рожден ден, бившият ѝ мъж издаде годините ѝ

Глория отговори със СНИМКА на слуховете за раздялата си с младото си гадже

Да се харесаш на всеки: Папи Ханс с емоционални признания за себе си (ВИДЕО)

Забравена на тавана: Продават на търг акустична китара на Джон Ленън (СНИМКА)

Честито: Христо Стоичков вече и с внук

Илиана Раева с неочаквана постъпка към Краси Радков (ВИДЕО)

Андреа се обясни в любов на турски актьор (СНИМКА)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com