Харисън Форд се разби със самолет

30658
Харисън Форд се разби със самолет
Снимка: Getty Images/Guliver

Известният американски актьор Харисън Форд беше ранен при катастрофа на малък самолет, който се разби на голф игрище в Лос Анджелис, но е бил "в съзнание" при пристигането на спасителите, съобщават специализираният за живота на звездите сайт TMZ и властите.

Според TMZ 72-годишният американски актьор е получил наранявания на главата и е откаран в близката до голф игрището болница във Венеция, в западната част на Лос Анджелис, щата Калифорния, САЩ.

Патрик Бътлър, служител на пожарната в Лос Анджелис заяви на пресконференция, че жертвата е "нащрек и в съзнание". Той отказа да потвърди, че именно Харисън Форд е пострадал, защото спасителите нямат право "да разкриват имената на пациенти".

Първите информации от говорител на противопожарните служби в Лос Анджелис бе посочил, че пилотът на самолета е "тежко ранен", но след това Бътлър обясни, че той има "леки наранявания".

"Когато пристигнахме на мястото открихме малък самолет, който се бе разбил на голф игрището Пенмар (Penmar) край летището Санта Моника (Santa Monica)", описа ситуацията Ерик Скот, говорител на пожарникарите пред АФП.

Форд се е разбил с двуместен самолет, оцветен в жълто и сребристо. Двигателят и витлото, които се намира на предната страна на устройството, изглеждат отделени от останалата част на самолета заради удара. Останалата част от малкия летателен апарат - крилата и опашката – са непокътнати. Самолетът е модел "Райън PT22" (Ryan PT-22) двуместен едномоторен моноплан, използван за обучение на американски пилоти по време на Втората световна война.

Според свидетели, цитирани от местния телевизионен канал KTLA, Харисън Форд е бил изваден от останките на самолета, но е бил в състояние да се движи самостоятелно, посочва АФП.

Пресаташето на актьора Ина Тресиокас потвърди за инцидента, но увери, че Форд ще се възстанови напълно.

Миналата година Форд пострада на снимки във Великобритания. Звездата от поредицата "Индиана Джоунс" и "Междузвездни войни", както и от много други филми, счупи левия си крак на снимачната площадка на "Междузвездни войни: Епизод VII" през юни 2014 в Лондон. Той претърпя операция и се върна в САЩ, за да започне рехабилитация.

Наскоро стана известно, че Харисън Форд ще изпълнява главната ролята в продължението на легендарния филм "По острието на бръснача" (Blade Runner), първата част от който излезе преди повече от 30 години.

Трилърът бе заснет през 1982 г. от режисьора Ридли Скот, по романа на Филип К. Дик "Сънуват ли андроидите електрически овце?". Харисън Форд играе във филма ченгето Рик Декард, преследващо в Лос Анджелис т.нар. репликанти - външно неразличими от човек киборги.

През януари компанията Alcon Entertainment обяви, че Форд ще играе главна роля и в новия проект, а Скот ще бъде продуцент. Снимките трябва да започнат през 2016 година.

Харисън Форд вече няма да е Индиана Джоунс

Във филмовия гигант "Дисни" обмислят да правят нови епизоди на сагата за Индиана Джоунс, като за ролята на легендарния антрополог се сп...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com