Кейт Бланшет ще бъде злата мащеха на Пепеляшка

21332
Кейт Бланшет ще бъде злата мащеха на Пепеляшка

Кейт Бланшет, която е носител на две награди Златен глобус и Оскар за поддържаща женска роля, ще изиграе злата мащеха в римейк на "Пепеляшка".

43-годишната актриса води преговори да влезе в образа на Лейди Тримейн, известната зла майка на доведените сестри на Пепеляшка - Анастасия и Дризела, в новата версия на Дисни Пикчърс на класическата приказка.

Марк Романек ще бъде режисьор на лентата, сценарият ще бъде написан от Крис Уейц, а Саймън Кинберг ще бъде неин продуцент. В приказката на Шарл Перо Лейди Тримейн се омъжва за бащата на Пепеляшка и първоначално е много грижовна към малката и красива принцеса, предаде БГНЕС.

Но скоро след смъртта на бащата, мащехата показва злата си страна, като прави момичето робиня в собствения си дом. Класическата версия на "Пепеляшка" беше заснета от Дисни през 1950 г., а по-късно историята беше разказана в редица игрални филми, сред които "Имало едно време: История за Пепеляшка" и "Историята на Пепеляшка".

Засега не е ясно дали новата лента ще се придържа към оригиналната история, или не. Все още не е избрана и актрисата, която ще изиграе ролята на многострадалната Пепеляшка.

Редактор: Десислава Симова

Кой ще грабне "оскарите" на независимото кино?

"Любов" на австрийския режисьор Михаел Ханеке, който е носител на "Златна палма", и "Ръжда и кости" на Жак Одиар, под чието ръководств...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com