Клуни дава колата си на търг

3909
Клуни дава колата си на търг

Актьорът Джордж Клуни предлага колата си на търг. Звездата от филма "Потомците" продава автомобила си Tesla Signature 100 Roadster от 2008 г., за да събере пари в подкрепа на хуманитарните дейности в Судан.

Очаква се колата, която е само на 2736 км, да бъде продадена за 125 000 долара. Автомобилът, който е един от най-ранните модели на двуместната спортна кола, ще бъде продаден на търг от Gooding&Company в Лос Анджелис на 19 август, предаде БГНЕС.

"Много сме щастливи да покажем колата на Джордж Клуни Signature 100 Tesla в Пебъл Бийч, защото това е невероятна възможност да купите съвременна колекционерска кола с всички точни елементи - един собственик, звезден произход, историческо значение, ограничена серия и филантропски връзки", заяви президентът и основател на аукционната къща Дейвид Гудинг.

Приходите от продажбата ще бъдат предоставени на проекта Satellite Sentinel, създаден от Клуни и активиста Джон Прендергаст, който използва сателитни снимки за наблюдение на суданския регион за доказателства за "предполагаеми жестокости".

Клуни от дълго време говори за хуманитарната криза в Судан и през март беше арестуван с баща си и членове на Конгреса край посолството на страната във Вашингтон заради протестите им срещу злоупотребата с човешките права. Той беше пуснат от затвора същия ден, след като плати гаранция от 100 долара.

Редактор: Калина Здравкова

В САЩ искат Клуни за президент, на Острова - Адел за премиер

46% от жените и 35% от мъжете американци са на мнение, че актьорът Джордж Клуни е знаменитостта, която най-добре ще може да изпълнява...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес