Марая Кери пак пее на диктатори

65484
Марая Кери пак пее на диктатори
Снимка: Getty Images / Guliver

Американската поп икона Марая Кери (43 г.) разгневи много защитници на човешките права с частния концерт, който изнесе преди дни за анголския президент Жозе Едуарду душ Сантуш (71 г.), предава сайтът Контактмюзик, цитиран от БГНЕС.

Преди седмица – на 15 декември, известната изпълнителка е изнесла двучасов концерт за анголския Червен кръст срещу хонорар от 1 милион долара.

Гневът на правозащитните организации е предизвикан от обвиненията срещу Душ Сантош, че по негово нареждане са били ликвидирани журналисти, политици и обикновени хора, които не са се подчинявали на заповедите му.

Смята се, че Душ Сантуш, който е президент на Ангола от 1979 г., контролира по-голямата част от износа на петрол и диаманти в страната.

Това не е първият път, когато Марая Кери забавлява диктатори. През 2008 г. тя участва в частен концерт пред тогавашния либийски лидер Муамар Кадафи , също срещу хонорар от 1 милион долара. Впоследствие се извини, че не била наясно пред кого пее. Почувствала се ужасно като разбрала, но така и не върна получената сума, както Нели Фуртадо и Бионсе, забавлявали членове на семейството на Кадафи.

Сега музикалният продуцент и мениджър на перицата – рапърът и композитор Джърмейн Дюпри я оправдава с това, че "щом американският президент се е снимал със Сантуш, не виждам защо тогава Марая Кери да не изнесе концерт за този човек". Освен това Кери била поканена от името на анголския Червен кръст и изобщо не е знаела, че там ще присъства и самият президент на страната. По време на концерта са били събрани 65 000 долара за благотворителност.

Изпълнителката е била спонсорирана от мобилния оператор Unitel, собственост на дъщерята на Душ Сантуш – Изабел. В началото на годината сп. "Форбс" я обяви за първата жена милиардер в Африка. Тя оглавява също анголския Червен кръст.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес