Моника Белучи: Не огледалото, а любовта ни прави красиви

14344
Моника Белучи: Не огледалото, а любовта ни прави красиви
Снимка: Getty Images/Guliver

Иконата Моника Белучи, майка на две дъщери, покорила отдавна и завинаги големия екран, и по странен начин избягваща всякакво съприкосновение с годините, заяви пред турския Daily Sabah, че е била много обичана и много мразена, но винаги е знаела как да отдели повече внимание на първото. За нея успехът е едновременно благословия, но и проклятие, а умението да го поставиш под контрол е едно от най-важните, на които се е научила. Ето какво заяви още актрисата. 

- Играли сте много иконични роли. Със сигурност външният ви вид ви е помагал винаги. Имало ли е обаче момент, в който красотата ви е пречила?

- Актьорът е като танцьор. Ние се изразяваме с тялото си. Аз винаги съм използвала тялото си като инструмент, с който да изразявам душите на персонажите, които играя. Понякога ползвам красотата си за най-ужасните неща: като в „Малена“, където хубостта присъства, за да бъде унищожена и да покаже насилието в света. Но както Волтер казва, без красотата животът е нищо. Налагало е да гледам на тялото си като на обект, понякога се чувствам много далече от този обект, няма да отрека, че съм го ползвала и просто като инструмент.

- През цялата си кариера сте работили със страхотни мъже. Имате ли някои запомнящи се истории с колегите си, които бихте искали да разкажете?

- Обичах много да работя с Даниел Крейг, много благороден мъж и страхотен актьор. Освен „Джеймс Бонд“ той направи страхотни интимни филми. Той е едновременно изключително мъжествен, но и много скромен, притеснителен. Това ми харесва страшно много.

- Как възпитавате дъщерите си?

- Живея в истинска любовна история с дъщерите си. Дала съм си обещание да не правя повече от два филма в годината, защото искам да бъда повече майка, отколкото актриса. Все още обичам работата си. Тя е голяма страст за мен. Щастлива съм да правя това, което правя, и знам, че имам да уча още много. Мисля, че е изключително важно да покажем на децата си какво означава да работиш със страст. Те трябва да разберат, че е хубаво да имаш нещо, което те кара да се събуждаш с радост рано сутрин и да го вършиш с удоволствие. Една от дъщерите ми обича много да пее. Веднъж каза: „Мамо, има толкова много певици...!“ Отвърнах й: Да, но ти си си ти. Това извира вътре от теб, това е част от душата ти“. Аз идвам от малка страна и това да пробия в киното изглеждаше в началото почти нереалистично. Като бях на 15 обаче изкупих всички книги на великите фотографи и през техните снимки научих как да се прехвърля от модата в киното. Оказа се, че Дино Риси и Франсис Форд Копола са видели мои фотоси и благодарение на тях направих първите си стъпки в киното.

- А какво беше вашето детство? Най-вероятно много по-различно от това на дъщерите ви, защото се е развивало по различно време и сте били едно дете. Какво си спомняте за онези години? Осъзнавахте ли например колко сте красива?

- Огледалото не е онова, което те кара да се чувстваш красива. Само любовта може да направи така. Мисля, че зависи и много от родителите. Ако те те обичат, се чувстваш красива. А моите родители ме обичаха много. Майка ми ме е родила едва на 20, винаги съм била много близка с нея. Когато напуснах семейното огнище тя ми каза: „Зная, че няма да се върнеш никога“. Така и стана. Радвам се, че е все още жива, и до днес имаме прекрасни отношения. Това е моята теза: човек е красив, ако е обичан. Понякога се притеснявам, виждайки колко много време дъщерите ми прекарват пред компютъра. Опасявам се, че заради този виртуален свят те няма да знаят как да се държат в реалността. Младите живеят само с фантазиите си, подхранвани от компютрите.

- Изглеждате като жена, която винаги е била обичана много.

- И мразена. Много мразена. Но омразата ти дава сили, ако знаеш как да се справиш с нея.

- Как разпознавате любовта?

- Понякога не я разпознавам. Разбрала съм, че има два типа хора: такива, които се подхранват от любовта и такива, които се подхранват от омразата. Вторият тип са много опасни, а впрочем, често и монго талантливи. Това е особено интересно. Но се иска много опит, за да се научиш как да ги разпознаваш.

- Как дефинирате успеха? Какво е той за вас?

- Не обичам да говоря за него. Може да ти даде много, може и да те унищожи. Зависи как го използваш.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Карлос Контрера след рокада на Терзиев: Външни сили управляват София (ВИДЕО)

Анализатор: ГЕРБ и ДПС може да си управляват чрез служебния кабинет след изборите (ВИДЕО)

Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Ваня Григорова поиска да ръководи "Левицата" еднолично: Говори Татяна Дончева (ВИДЕО)

Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Ваня Григорова няма шанс за пробив без подкрепа от президента: Политологът доц. Стойчо Стойчев (ВИДЕО)

“Отговорите“: С Цветан Цветанов, Любомир Дацов и Жоро Пенчев (ВИДЕО)

Хората изгубиха вяра в изборния процес: Жоро Пенчев от ОЧИ в “Отговорите“ (ВИДЕО)

ЦИК не изпълнява Изборния кодекс в частта машинен вот: Говори член на Обществения съвет (ВИДЕО)

Ако допуснем свръхдефицит, няма да влезем в еврозоната и през 2026 г.: Любомир Дацов в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю