На 89-годишна възраст почина актьорът Робърт Блейк

4244
На 89-годишна възраст почина актьорът Робърт Блейк
Снимка: Getty Images

Холивудският актьор Робърт Блейк почина на 89-годишна възраст, предадоха осведомителните агенции, като цитираха съобщение на племенницата му Норийн Остин. 

Той придоби известност с ролята си на детектив под прикритие в телевизионния сериал "Барета" от 70-те години на миналия век. Актьорът, спечелил признание и с превъплъщението си на психопат убиец във филмовата адаптация от 1967 г. на романа "Хладнокръвно" на Труман Капоти, е починал в дома си в Лос Анджелис, заобиколен от семейството си. 

Успехите на Блейк на сцената бяха помрачени от обвиненията, че е убил съпругата си през 2001 г. Той категорично отричаше вина. 

Актьорът беше обвинен, че смъртоносно е прострелял жена си Бони Лий Бейкли, за да получи попечителството над дъщеря им. Двамата бяха женени по-малко от година, а Бейкли се беше омъжвала четири пъти, преди да срещне актьора. Той беше оправдан в края на шумен тримесечен съдебен процес, в който Бейкли беше представена като жена, търсеща слава и пари. Твърдеше се, че е принудила актьора да сключат брак, като е забременяла.

Снимка: Getty Images

По-късно по гражданско дело, заведено от наследниците на покойната Бони Лий Бейкли, бе решено, че той все пак е отговорен за убийството ѝ.

Преди брака с Бейкли Робърт Блейк, който има четири деца, е женен за Сонора Кър в продължение на 22 години. Развеждат се през 1983 г. Следва слочестият брак с Бони Лий Бейкли. През 2017 г. Робърт Блейк сключва брак с Памела Хъдак, но той приключва две години по-късно.

Робърт Блейк е роден в Нътли, Ню Джърси, с името Майкъл Джеймс Губитози и още от 8-годишен започва да се снима във филми. Първата продукция, в която участва, е късометражната поредица "Нашата банда" ("Our Gang") от 1939 г. 

След няколко роли в детските си години и служба в армията, Блейк активно работи основно в телевизията. Пробивът му в киното е с превъплъщението му в смразяващия образ на психопат убиец във филмовата адаптация на "Хладнокръвно". Негов сценарист и режисьор е Ричард Брукс. 

Робърт Блейк е носител на награда "Еми" през 1975 г. за участието си в сериала "Барета". Четири пъти е номиниран за отличието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Шайло Джоли-Пит поиска от съда да заличи фамилното име на татко ѝ

Неочаквано: Дженифър Лопес отмени лятното си турне

ABBA получиха шведско рицарско звание (ВИДЕО+СНИМКИ)

Алек и Евгени от "Ергенът" са като близнаци на известни турски актьори (СНИМКИ)

На бал: Вижте на кого попфолк певецът Галин беше кавалер (СНИМКИ)

Ще се върне ли Виктор Стоянов в "Ергенът" 4? (СНИМКИ)

Ралица Паскалева показа как е изглеждала преди (СНИМКИ)

Родена за сцена: Вижте първото телевизионно участие на DARA (ВИДЕО)

Ето коя звезда ще бъде жури в новия сезон на "Гласът на България" (СНИМКИ)

Нарекоха крайбрежна алея на Карл Лагерфелд

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес