X
 
 

ЕС смята, че заплатите в Германия трябва да се вдигнат

24651 6
ЕС смята, че заплатите в Германия трябва да се вдигнат
Снимка: Getty Images / Guliver
Заплатите в Германия трябва да се повишат, за да може страната да помага на своите изоставащи европейски партньори. Това заяви еврокомисарят по заетостта и социалните въпроси Ласло Андор, предаде БНР.
Германия трябва да увеличи публичните си инвестиции, да стимулира търсенето и да намали прекомерния си търговски излишък, който вреди на европейските й съседи. За тази цел, от гледна точка на Еврокомисията, е нужна промяна в политиката за възнагражденията.
Наскоро полемиката за вдигането на заплатите в Германия беше възобновена.
Страната поддържа политика на ниски заплати от години, което е определящ фактор за конкурентоспособността на предприятията й. При продължаващия икономически застой в еврозоната сред някои европейци си проправи път идеята, че известно повишаване на германските заплати би било от полза за всички, като коригира разликите в конкурентоспособността и стимулира покупателната способност на домакинствата на най-големия пазар в еврозоната.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 6 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Нали виждате какво се случва с бедните страни по света - пълен геноцид. И с България няма да е по различно. В близко бъдеще ще бъдем заличени от картата на света. Всички наши продажни политици ни водят към това. Много е жалко.
 • Анонимен 5 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  ЕС-западът все по-богат,изтокът-все по-беден!?Къде са обещанията за заетост и заличаване на бедността в новите страни-членки на ЕС!?
 • Анонимен 4 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Миналата година търговския оборот между Германия и Русия е 76 млрд евро . В Русия правят бизнес 6 000 германски фирми . Германските инвестиции в Русия са 20 млрд евро. Около 300 000 работни места в Германия, зависят от икономическите отношения с Русия ... ?
 • Анонимен 3 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Колумнистът на сп.”Шпигел” Якоб Аугщайн написа: „ Горчивата истина е, че отношенията между Германия и САЩ напомнят тези между куче и неговият собственик. И за съжаление американският собственик обръща внимание на кучето само когато иска то да му донесе нещо
 • Анонимен 2 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Меркел върви по стъпките на Хитлер,но чрез икономическо заробване. И тя успя да унищожи и зароби Европа. Но и тя прави същата грешка като своя идол. НИКОГА НЕ НАВЛИЗАЙ В РУСКА ТЕРИТОРИЯ-нито физически,нито икономически!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  Изумен съм от прочетеното. Наглост, лицемерие ,цинизъм във висша степен. Има ли още не разбрали, че Германия след 80 г от последния неуспешен опит да завладее Европа, този път успя. Сега разбрахте ли , че вече станахте тор върху която \'\'великата арийска\'\' нация ще продължи да се развива и командва целия свят както и е кеф на нея. Мечтата стана реалност
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 5 години Профил на трол?
  pf...ami varvi si v turciq be..ili direktno v amerika
  : 5 !
Последно в Актуално