Nirvana и Kiss са в Rock and Roll Hall of Fame

30105
Снимки:

Влиятелната гръндж група Nirvana, основана от покойния Кърт Кобейн, и известните с грима и пищните си сценични шоута рокаджии Kiss са сред избраните за въвеждане в Залата на славата на рокендрола (Rock and Roll Hall of Fame) през 2014 г., предадоха световните информационни агенции.

Списъкът включва още британските певци и автори на песни Питър Гейбриъл и Кат Стивънс, певицата Линда Ронщад, наричана "Първата дама на рока", и рок и соул дуото Hall and Oates.

Том Круз става Кърт Кобейн

Том Круз може да приеме сериозното предизвикателство да изиграе вокалиста на Нирвана Кърт Кобейн в новия филм на Клинт Истууд "Роди се ...

Шестимата финалисти са избрани измежду 16 номинирани. Честта да бъдат въведени в Залата на славата на рокендрола се оказва на личности с голямо влияние в музикалната индустрия.

Официалното въвеждане на избраните ще бъде на 10 април 2014 г. Церемонията ще се състои в Ню Йорк.

Сред номинираните за пръв път попадат Hall and Oates, Питър Гейбриъл, Линда Ронщад и Nirvana, предложени за въвеждане в Залата на славата на рокендрола в първата година, в която подлежат на избиране.

Изпълнителите подлежат на избиране 25 години след излизането на първия им сингъл или албум. След въвеждането им в Залата на славата на рокендрола, творчеството на избраните става част от постоянна изложба в Музея на славата на рокендрола в Кливланд, Охайо, припомнят агенциите.

KISS също подкрепиха "Пуси райът"

Членовете на световноизвестната американска рок група KISS декларираха подкрепата си за момичетата от руската пънк група "Пуси райът"...

Избраните за въвеждане в Залата на славата на рокендрола се определят от над 700 музикални експерти. Феновете също имат право да посочат кои изпълнители според тях най-много заслужават признание.

Многократно номинираните Kiss и Кат Стивънс най-после получават високата чест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com