Продават на търг звезден реквизит от сериала за кралица Елизабет II "Короната"

857
Продават на търг звезден реквизит от сериала за кралица Елизабет II "Короната"
Снимка: Bonhams

Над 450 реквизита, рокли и декори от всичките шест сезона на "Короната" ("The Crown") на Netflix ще бъдат продадени на живо и онлайн търг следващия месец на търг от аукционната къща "Bonhmas", като постъпленията ще отидат за финансиране на различни стипендии за бъдещи режисьори, предаде Sky News.

Сред лотовете са копия на "Роклята на отмъщението", носена от покойната Даяна, както и каретата, използвана в сцените на коронацията на кралица Елизабет II. Скандалната черна копринена рокля влезе заглавията през 1994 г., след като Даяна я облече същата вечер, в която принц Чарлз призна за изневяра в телевизионно интервю. За нея се заговори отново, когато зрителите я видяха на тялото на актрисата Елизабет Дебики, превъплътила се в Даяна.

Още: Продават на търг ценни вещи на Мерилин Монро

"Роклята на отмъщението", снимка: Аукционна къща "Bonhams"

Според Мег Рандал - ръководителка на модния отдел в "Bonhams", копието на роклята може да се продаде за 12 000 британски рили. "Веднага, щом видите роклята, си мислите: "О, боже, това е Даяна", но това също е Елизабет Дебики като Даяна", каза тя. "Мисля, че самата рокля, това, което представлява, престава да бъде просто рокля. Това е моментът на истината. Знаете ли, това е най-доброто нещо, което можете да получите, ако сте моден колекционер, кралски фен или фен на Даяна".

Каретата от всички коронации в кралското семейство

Снимка: Аукционна къща "Bonhams"

Друг артикул, който привлече вниманието на директора по култовите колекции на "Bonhams" Чарли Томаса, е копието на кралската карета, използвана за снимките на сериала. Оригиналът се използва при всяка коронация от 1831 г. насам, а в телевизионния сериал се използва в сцените на коронацията на кралица Елизабет II. "Фактът, че са построили напълно уникална карета, е невероятен, каза г-н Томас. Много се опитах да намеря друго копие на каретата, но не можах. То е в пълно работно състояние, както видяхте в "Короната". Така че, знаете ли, ако имате шест коня, можете да ги вържете за нея и да тръгнете. Смята се, че лотът може да бъде продаден за 50 000 паунда.

Коронационната роба на кралицата, снимка: Аукционна къща "Bonhams"

Копия на кралските одежди на покойната кралица, включително нейната коронационна рокля, императорска мантия и червена коронационна роба, се очаква да бъдат продадени за 30 000 британски лири. Партидите включват портрети и пейзажи, като пресъздаване на входната врата на "Даунинг стрийт" 10, която се очаква да бъде продадена за между 20 000 и 30 000 паунда.

Още: 100-годишна елха с неугледен вид бе продадена за 4000 долара (СНИМКИ)

Търгът ще финансира филмовото образование

"The Crown" се излъчва от почти 10 години в шест сезона и се гледа по целия свят от милиони и милиони хора, които се влюбиха в кинематографичното изживяване, което предлагаше на хората у дома. Продажбите от търга ще финансират нова програма за стипендии в Националното училище за кино и телевизия. Директорът Джон Уордъл каза, че това им дава възможност да открият нови таланти. "В рамките на 20 години, в зависимост от това колко пари са събрани, около 100 ученици ще могат да дойдат в училището. Те няма да плащат, за да посещават, и това ще направи училището много по-достъпно за много, много хора в Обединеното кралство. Това, което е важно за нас, е, че имаме хора с реални способности, а не само такива, които могат да плащат. И има много хора, които мечтаят да направят кариера в киното и телевизията, а програмата за стипендии може да промени живота на много хора".

Лотовете са представени в изложба, която ще бъде отворена за публиката до 5 февруари, а търгът на живо ще се проведе два дни по-късно, пише БГНЕС.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Над 400 костюма са облечени досега в Dancing Stars

Кой известен режисьор участва в кампанията на Байдън

Кои са най-щедрите знаменитости в света

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com