Зуека и Ованес Торосян снимат с Командарев в Родопите

17735
Зуека и Ованес Торосян снимат с Командарев в Родопите

На снимачната площадка на "Съдилището", най-новият филм на Стефан Командарев, в село Ягодина се присъединиха Васил Василев – Зуека и Ованес Торосян, съобщиха от Agrofilm.

Снимките на новия филм на Стефан Командарев започнаха в края на октомври в южнородопското село Ягодина. Рампата "Орлово око", която е част от връх Свети Илия, е естествен декор на съществуващата скала "Съдилището".

Зуека пристигна късно вечерта, заради натоварената му програма, изпълнена с ангажименти в телевизията и участия в няколко постановки. Въпреки това, той стъпи на снимачния терен в 6 часа сутринта и с присъщото си чувство за хумор, разказвайки различни забавни истории на екипа, създаде весела атмосфера сред тежките студове и поредните трудни локации на връх Свети Илия. Във филма на Командарев, Зуека играе ролята на Рамадан, който е пръв помощник на Капитана (Мики Манойлович) в прекарването на бежанци зад граница. Ованес Торосян пък играе ролята на Васко, сина на Митьо (Асен Блатечки). "Дъждът или студеното време не са проблем. По-трудното е, през цялото време да внимаваш къде стъпваш, докато играеш", сподели звездата от "Тилт" и "Аве".

На Мики Манойлович му се наложи да простреля германско момиче. Това е част от сюжета на "Съдилището", където известният сръбски актьор играе ролята на Капитана – военен, който се е отрекъл от службата и е поел по тъмните пътища на трафик с бежанци. На връх Свети Илия прогърмяха изстрели, а след това паднаха и телата на убитите на височина над 1500 м. Бездната беше заснета от обезопасени оператори, които се движеха по ръба на рампата "Орлово око". Талантът на Манойлович, професионализмът на екипа, и най-вече силният сценарий вдъхнаха живот на сцената и впечатлиха с достоверност. Актьорският състав беше следван неотлъчно от алпинисти, които се грижеха за тяхната безопасност, част от сцените изискваха намесата и на каскадьори.

След село Ягодина екипът ще се отправи към следваща локация. Последните дни времето беше благосклонно, след поройните валежи и ниски градуси. Слънчевите дни, обаче създадоха нов проблем. Командарев и неговите колеги се нуждаеха от мрачно и мъгливо време.

"Наложи се да поръчаме машини за сняг, които не бяха предвидени. Разчитахме, че самата атмосфера по това време на годината ще създава усещане за студ", коментира Стефан Командарев. Така, въпреки силното слънце и последните ясни дни, с известно количество изкуствен сняг, успяха да създадат зимна картина. От продукцията изрично заявиха, че снегът представлява бързо разграждаща се материя, която няма да се отрази на природните условия.

Освен Мики Манойлович, Васил Василев – Зуека и Ованес Торосян във филма участва и Асен Блатечки, който играе Митьо, работник в мандра, който разнася мляко в селото. Както и с предишните проекти на Стефан Командарев и при този автор на музиката е Стефан Вълдобрев. Снимките на "Съдилището" ще продължат до средата на месец декември.

Редактор: Десислава Симова

Блатечки снима на код червено (Снимки)

Въпреки обявения код червено, през изминалия уикенд започнаха снимките на новия филм на Стефан Командарев "Съдилището", съобщиха от A...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com