Майки искат премахване на опасни съоръжения от детска площадка в Шумен

10718
Майки искат премахване на опасни съоръжения от детска площадка в Шумен

Майки от кв. “Тракия” в Шумен искат Общината да премахне опасни съоръжения за игра на детска площадка на ул. “Дедеагач”. Чашата на търпението преляла за пореден път, когато на 14 юни тригодишният Диян паднал докато се качвал по стъпалата на пързалката. Детето се ударило лошо, а резултатът от инцидента бил счупен нос, операция и четири дена престой на момченцето в Многопрофилната болница в Шумен.

“Беше следобед на площадката имаше много майки с деца. Аз бях до пързалката, не съм оставяла детето си без надзор, но белята стана толкова бързо, че само видях как Диян пада с главата надолу на асфалта”, разказа майката Михаила и добави, че всеки път обяснява на малкия да не играе на опасното и старо съоръжение. Тя се е отказала да съди Община Шумен. Единствената й молба обаче е старото съоръжение да се премахне.

Започна строителството на модерна детска площадка във Велико Търново

Започна строителството на модерна детска площадка, подходяща и за деца със специални образователни потребности в парк Марно поле, във В...

Злополучната пързалка, е в много лошо състояние. Част от металната конструкция е покрита с шперплат, който на места е изкъртен, а от съоръжението стърчат опасни железа. Ръждясала катерушка, стари люлки и пейки между, които се валят празни пластмасови бутилки, фасове, картонени кутии и всякакви боклуци допълват печалната картина, а като финален щрих над това се извисява надигнатият от корените на околните дървета асфалт.

“Тези съоръжения са поне 40-годишни и откакто са монтирани преди десетилетия не са подменяни. Няма и улично осветление. През нощта тук е непрогледна тъма”, обяснява друга майка и допълва, че преди време родители събрали пари и сами боядисали и ремонтирали люлките.

Младите майки искат Общината да премахне опасните съоръжения или да ги замени с нови и безопасни. “Не разчитаме да сменят пързалката, люлките и катерушката, но поне да ги премахнат. Много пъти сме искали сами да отрежем металните конструкции, но знаем, че ще ни глобят от Общината”, казва майката на пострадалия Диян. Тя допълва, че още през 2012 г. майките от този район на квартала подали сигнал в Общината. Тогава им обещали ремонт, но и до днес нищо не е направено.

За решение на проблема потърсихме зам.-кметът по строителство и екология Иван Йонков. Той пое ангажимент да изпрати комисия, която да огледа площадката, за да прецени, какво ще е най-правилното решение. Междувременно поясни, че недоволните майки трябва да внесат искане в Общината, в което подробно да опишат своите предложения.

Хората в Бяла черква сами си построиха детска площадка

Жителите на град Бяла черква са изградили детска площадка със собствен труд по програмата "Местни инициативи" на община Павликени, съоб...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен