Отчетоха спад на детската престъпност в Шумен

6147
Отчетоха спад на детската престъпност в Шумен
Снимка: Thinkstock

Намалява детската престъпност в Шумен. 40 непълнолетни и малолетни са извършили 30 противоправни деяния през 2014 година, сочи отчетът на служителите от Детска педагогическа стая в града, цитиран от ОДМВР-Шумен.

Данните показват, че най-често извършваните противоправни деяния от маловръстните, са кражбите Най-много кражби са регистрирани през 2013 година- 68. Миналата година са били 15.През 2014 година се наблюдава тенденция към рязко намаляване броя на престъпленията, извършени от малолетни и непълнолетни лица. Те са три пъти по-малко в сравнение с 2013 година. За сравнение- през 2012 година общият им брой е бил 67.

Шумен трябва да има парно през новия отоплителен сезон

„Топлофикация” - Шумен ще заработи през есента на тази година и ще има отоплителен сезон 2015/2016 г. Информация каза на пр...

През трите години няма извършени убийства от малолетни и непълнолетни. През 2014 г. има регистрирана една телесна повреда, два грабежа и петнадесет кражби. Шест от престъпленията са извършени в училище.

При осъществяваната превантивна дейност полицейските инспектори и младши полицейските инспектори са провели близо 620 лекции и беседи в учебните и детските заведения във връзка с утвърдената програма “Работата на полицията в училищата”.Всички са били с наболели теми, които седят на дневен ред- употреба на наркотични и упойващи вещества, недопускането на престъпления над непълнолетни и малолетни лица, недопускането на пътно- транспортни произшествия с тяхно участие.

При реализирането на модела “Полицията в близост до обществото” през учебната 2013 г. / 2014 г. в 4 учебни заведения на територията на Шуменска област са изградени детски полицейски академии.

 

Водата в Шумен все още е с повишена мътност

Лабораторните резултати от взетите на 23 и 24 февруари проби питейна вода от централното водоснабдяване на Шумен показват, че стойностт...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен