Шумен ще бъде домакин на осмия Карнавал на плодородието

20946
Шумен ще бъде домакин на осмия Карнавал на плодородието
Снимка: travel-tourism.info

От 26 до 28 септември в Шумен ще се проведе осмото издание на Карнавала на плодородието. Програмата беше представена от зам.-кмета по култура и образование Живка Тонева и ст.-експерта Красимир Савов.

За първи път събитието ще мине без чуждестранно участие. Преди официалното откриване ще има подгряващи прояви – два концерта в Градската градина на 24 и 25 септември от 18 ч. с участието на АНПТ „Шумен" и състави на СОУ „С. Доброплодни", информират от Общината. 

Временно затварят прелеза до Шуменския университет

Временно се затваря за движение прелезът до Шуменския университет. Мярката ще засегне участъка от пресечката с ул."Университетска " до ...

Официалното откриване на Карнавала е на 26 септември от 18 ч. пред сградата на Общината. Спектакълът е под мотото „На добър час Карнавал". Ще бъде аранжирана изложба от 33 манекена с най-добрите костюми от провежданите досега Карнавали.

След официалното откриване на Карнавала следва концерт на откритата сцена пл. „Кристал" от 19,30 ч. В него ще участват група „Електра" от Варна, гайдарите от Калофер и гости от с. Кулевча, очаква се и група от Крива паланка.

Новото тази година е и това, че на площада през тези три дни ще има позиционирана сцена, където състави ще демонстрират своето изкуство.

На 27 септември (събота) ще се състои карнавалното дефиле. Преди това от 11 ч. на сцената на пл. „Кристал" концерти ще изнесат духовните оркестри на Шумен и Търговище. Мимове и клоуни ще приканват гражданите да се включат в карнавалното шествие.

В Шумен организират подписка срещу добива на шистов газ

Нов протест и подписка срещу проучването и добива на шистов газ в България ще бъдат организирани в Шумен, съобщиха на пресконференция в...

Дефилето ще тръгне в 15,45 ч. от Руски паметник и ще премине през пл. „Кристал" и ще се отправи към сградата на Общината, където в 16 ч. ще бъде официалното откриване на Карнавала. За участие в него досега заявки са подали 70 групи, а броят участници ще достигне 3000. Препоръката ни е групите да бъдат атрактивни, да забавляват публиката по цялото дефиле, напомни Тонева. Журито е с председател Илия Раев, в него ще има представител на Габрово, специален гост ще бъде Лео. Ще има представител на Община Шумен, включен е и председателят на международната фестивална организация ЦИОФФ за България.

Критериите за оценка на журито ще бъдат свързани с атрактивно представяне на идеята плодородие, артистично изпълнение на етюда, атрактивни костюми, настроение и закачка към публиката, най-атрактивна група, най-масово участие, най-аплодиран участник, най-интересен костюм и за семейство – мама, татко и ние – карнавално облечени и др., каза Тонева.

Традиционната награда на кмета е в размер на 500 лв., предвиждат се награди – подпомагане на група за участие в международен фестивал, участие в събор Трявна, в карнавала в Габрово и на празника на киселото мляко в Разград, почивка в общински бази и др.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен