Управителят на "Булмаркет" се кълне, че е единствен собственик, не обеща да покрие всички щети

2553
Управителят на "Булмаркет" се кълне, че е единствен собственик, не обеща да покрие всички щети
Снимка: МВР

Аз съм 100% собственик на фирма „Булмаркет ДМ”. Аз съм собственик на 40% като физически лице и 60% чрез „Вектра консулт” ЕООД, а тя е собственост на „Бурунди Сървисис Лимитид”. „Бурунди Сървисис Лимитид” беше офшорка, докато след кризата с кипърските банки през 2013 година Кипър прекрати офшорните си практики и вече при поискване може да се разкрие фактическия собственик на дадена компания. Мога да покажа акции от тази компания. Така Станко Станков коментира темата със собствеността на „Булмаркет ДМ” пред bTV, но добави, че точно сега не носи тези документи.

По време на интервюто в стаята влезе адвокатката на Станков, която донесе някакви документи и каза, че едната компания е румънска, но собственикът на „Булмаркет ДМ” я прекъсна с думите – този въпрос го няма. На въпрос за какво са тези документи Станков отговори, че става въпрос за собствеността на други жп компании.

Запушват цистерната, от която изтича газ в Хитрино

Днес започва тампонирането на най-опасната цистерна, от която все още изтича газ. Това съобщи вътрешният министър в оставка Румяна Бъчв...

И пред Нова телевизия Станков обеща да покаже документи за собствеността, но след предаването. Не познавам Георгиус Георгиу, не съм ходил в Кипър – нито съм го виждал, нито съм го чувал. Регистрацията на „Бурунди Сървисис Лимитид” беше направена от адвокати – такива фирми имат номинални собственици, но крайният собственик съм аз, увери управителят на „Булмаркет ДМ”. Той направил операцията с офшорката, защото данъкът по онова време в Кипър бил малко над 2%, а в България – 20%.

Съгласно данните в Търговския регистър 60% от "Булмаркет ДМ" ООД принадлежат на "Вектра консулт" ЕООД, която е 100% собственост на кипърската офшорка "Бурунди Сървисис Лимитид" (Burundi Services Limited). "Булмаркет ДМ" има още три дъщерни фирми - "Булмаркет автотранспорт" ЕООД, "Олео протеин" ЕООД и "Порт Булмаркет" ЕООД, които се намират в една сграда в Русе, но на различни етажи.

Основната дейност на "Булмаркет ДМ" е продажба на горива на едро. През миналата година фирмата има 5,4 млн. лева печалба. От продажбата на пропан-бутан компанията са 144 млн. лева. Постъпленията от дизелово гориво са 45 млн. лева, от битум - 20 млн. лева, от биодизел - 13 млн. лева.

Попитан защо не бъдат обезщетени загубилите къщите си хора в Хитрино чрез застраховката на композицията, Станко Станков отвърна, че лично се обадил на кмета на селото и предложил помощ още в неделя (11 декември). Досега кметът не ми е отговорил – най-вероятно ще изпратим пари през Българския червен кръст. Това е отделна тема от застраховки и щети. Имаме застраховка „Гражданска отговорност” и сме готови да покрием всички щети, след като те бъдат оценени, каза Станко Станков, но се разколеба и не стигна дотам да каже абсолютно всички щети от разрушенията, като уточни, че трябвало адвокатите да кажат.

Синдикатът на машинистите: Технически проблем е довел до инцидента в Хитрино

Председателят на Синдиката на машинистите е на мнение, че причината за трагедията в Хитрино е технически проблем, а не висока скорост, ...

Относно причините за катастрофата, управителят на „Булмаркет ДМ” не пожела да заеме категорична позиция, макар да намекна за проблем с железния път. Той все пак не изключи версията „превишена скорост” – експерти, наети от фирмата, казали, че причините за катастрофата са 50/50 – лош жп път и превишена скорост. На този прелез тази година имало няколко пъти инициденти, по думите на управителя на „Булмаркет ДМ”. Станков предаде думите на тримата машинисти пред властите – че не знаят да са превишили скоростта. На въпрос относно това, че влакът е изпреварил разписанието си и това подсказва по-висока скорост, управителят на „Булмаркет ДМ” поиска да се види каква точно е скоростта и дали с въпросната скорост е възможна катастрофа при добър железен път. Хората, които сме поканили от името на компанията, са експерти с опит, разследвали такива случаи, уточни Станко Станков.

Ние сме отговорна компания и няма да бягаме от отговорност за обезщетения, обеща Станков. Тепърва предстоят оценки, вероятно дела. Не съм се срещал с хората, защото не намерих време и не сметнах за уместно да го направя. В някакъв момент ще го направя, допълни управителят на "Булмаркет ДМИ".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШУМЕН:

Опасно селфи: Свалиха две момичета от товарен кран в Шумен

Мъж и жена теглиха пари от изгубена дебитна карта, но ги хванаха

Наложило се една от раните да бъде шита: Жена осъди община за ухапване от котки

За първоначална вноска за кола: Измамиха мъж от Шумен с над 4 000 лв.

Син преби с юмруци 75-годишната си майка в Шумен

Задържаха мъж за отглеждане на канабис в Шумен

Безплатен абонамент за отличниците: Регионалната библиотека в Шумен ги награждава

Бързал за училище: Заловиха 16-годишен зад волана

Шофьор прегази паднала пешеходка, с опасност за живота е

Остава бедственото положение в шест общини в Шуменско

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен