Обиколката на Борисов в Сливен - за славата на ГЕРБ с дъх на нафталин

15135
Обиколката на Борисов в Сливен - за славата на ГЕРБ с дъх на нафталин
Снимка: снимка: Община Сливен

Министър-председателят Бойко Борисов днес, 2 юни, беше на посещение в Сливен.

За очакваната визита не бе съобщено официално, сочи справка в сайтовете на общинска и областна администрация, макар че за нея още преди ден изтече информация в един от местните новинарски сайтове.

Дали става въпрос за небрежност от страна на пресцентровете на ведомствата, дали за умишлено и тенденциозно селектиране на медиите, които да отразяват премиерското посещение (в стил "нахранете журналистите"), или пък за нов поведенчески маниер на управляващите у нас, които дресират репортерите да подтичват като пудели след тях, вместо да им задават ребром важните и злободневни за обществото въпроси, не е лесно да се отгатне.

Със сигурност обаче не е допустимо такова важно и високопоставено посещение да бъде неглижирано от пресцентровете на администрациите, освен ако не им е било разпоредено от техните началници. Тогава обаче възниква друг въпрос: защо премиерът, или кметът, или областният управител не биха желали да бъде официално оповестена визитата на един от най-важните и влиятелни български държавници в Сливен? Дали защото твърде много хора биха желали лично да се здрависат, снимат и докоснат до него, или пък защото това посещение има и някаква задкулисна причина, втори план? Или някой се страхува да рискува с народната любов? Или пък целта на "инспектирането" се изчерпва с взаимната размяна на комплименти, любезности и пропагандни снимки (+ видео от автомобила на Борисов, в който кметът на Сливен Стефан Радев докладва на премиера за извършеното през мандата)?

Според заснетото от неизвестен, но очевидно близък до ГЕРБ, премиера и Десислава Танева оператор, снимал в премиерската кола, г-н Бойко Борисов, седнал зад волана, в експедитивен порядък "инспектира" някои от възловите обекти в Сливен, финансирани със средства от държавния бюджет и по оперативните програми – новия парк "Асеновец", кръговото кръстовище на Розова градина, санирани блок и детска градина в квартал "Сини камъни", подготвяната за основен ремонт спортна зала "Асеновец" и др.

Борисов: Ромите масово работят в чуждите компании, които дойдоха в България

Масово ромите започнаха да работят в многото компании, които дойдоха в България. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на път ...

Любопитно е да се види как точно на тези места, където Борисов слиза и разглежда реновираните обекти, съвсем спонтанно, в неделния ден, го очакват, строени по посрещането, лидери и членове на местния ГЕРБ, учителки от кварталните училища и детски градини, експерти от Регионалния инспекторат по образованието, общински съветници и активисти на ГЕРБ, както и местни репортери и фотографи, налучкали по интуиция часа и маршрута на премиерското возило.

"Харесва ли ви? – Харесва ни!" - това е квинтесенцията на видеото, записано в премиерския автомобил, с привкус на отечествен кинопреглед от 70-те години на миналия век.

И да, направеното от кмета на Сливен и неговия екип е добро и градивно, усилията са положени, резултатите са смислени, видими и красиви, но омаята от собствения образ в огледалото е доста опасна, подвеждаща и измамна.

И дъхът на ретроградност и нафталин е неприятен…

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЛИВЕН:

11 арестувани след спецакция в Сливенско

Държавна помощ за болницата в Котел: Правителството трябва да реши

Полицаи спасиха удавник в Сливен

Свещеници от Сливен излизат на протест: Несъгласни са със Светия синод

След дълго ходене по мъките: Върнаха шофьорската книжка на оправданата за дрифтиране в двора на КАТ

Издирват 18-годишно момиче от Сливен (СНИМКА)

Наказание за диспечера, отказал линейка на жена в Сливен

Отказаха й линейка: Жена почина в такси напът за болницата

"Спукаха му главата": 8-годишно дете е пребито, докато си купува вафли в село Градец

Сливен се сбогува с митрополит Йоаникий

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com