X
 
 

Сливен се изправя пред водна криза заради неплатен ток

5789 0
photo of Сливен се изправя пред водна криза заради неплатен ток
Снимка: iStock/Guliver
Само след седмица Сливен може да има сериозни проблеми с водата, защото местното ВиК не си е платило тока. Това става ясно от съобщение на "Електроразпределение Юг".

"В "Електроразпределение Юг" постъпи официална заявка от търговец на електроенергия на свободния пазар за спиране на електрозахранването към обекти на ВиК Сливен на 15.08.2019 г. Като причина са посочени неизплатени задължения за потребено електричество на водното дружество към търговеца на електроенергия. Подадените обекти за изключване са: "помпена станция Север Нова Загора" и "I подем Котел". В "Електроразпределение Юг" няма информация кои места ще бъдат засегнати от спирането на водоснабдяването", гласи официалното съобщение.

ТЕЦ – Сливен е безопасен за гражданите, твърдят от топлофикационното дружество

Горивото, използвано от „Топлофикация Сливен“ ЕАД, не замърсява околната среда и въздуха в града. Категоричното изявление ...

Според съобщението, ВиК Сливен и общината също знаят за ситуацията и са уведомени за бъдещето спиране на тока.

От "Електроразпределение Юг" изразява надежда, че двете компании ще намерят начин за изчистване на търговските претенции помежду си, за да не се стига до спиране на електрозахранването, а оттам и на водоснабдяването за клиенти на ВиК Сливен.

 

 

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Отиде си проф. Юлиан Вучков

На 83 годишна възраст във военна болница почина професор Юлиан Вучков. Това съобщи на профила си във Facebook журналистът Мартин Карбовски. "Бог...