Гарантирано обезщетение при закъснял или отменен полет

4318
Гарантирано обезщетение при закъснял или отменен полет
Снимка: Пощенска банка

Въздушният транспорт безспорно е най-бързият и удобен начин за пътуване на дълги разстояния, но дори той има своите проблеми. Нерядко самолетните полети се движат с голямо закъснение или директно са отменени поради различни обстоятелства.

Ако изпаднем в такава ситуация или се окаже, че самолетът е препълнен, защото авиокомпанията е продала повече билети от местата в него, като граждани на Европейския съюз имаме право да получим обезщетение. Според европейското законодателство, превозвачът ни дължи от 250 до 600 евро (взависимост от разстоянието, на което пътуваме), но обикновено не гори от желание да ни ги плати.

За да сме сигурни, че ще получим дължимата компенсация и да си спестим време и ненужни разправии, най-добре е да използваме услугите на специализирани компании, които защитават правата на пътниците при проблем с полета. Тези фирми проверяват дали пътуващите имат право на обезщетение и преговарят с авиокомпаниите.

Използвайки услугите на подобни компании, не дължим никакви първоначални такси. Ако искът е успешен, платформите си удържат между 20 и 30% от сумата с включено ДДС. Процедурата заедно с изплащането на парите обичайно отнема между 5 и 8 седмици.

Точно с това се занимава българската технологична компания ClaimCompass. Опитът на основателите ѝ показва, че потребителите често не са наясно със законовите възможности да потърсят компенсации в случай на проблеми с авиопревозвача, и затова компанията предлага професионална защита на правата им.

Създадена през 2015 г. до момента ClaimCompass е обработила над 100 000 иска за обезщетения и изплатила над 7 млн. евро компенсации на клиенти. Все повече хора се доверяват на компанията, която обработва средно над 5000 иска на месец.

ClaimCompass си партнира с Пощенска банка, за да защити интересите на клиентите ѝ. От сътрудничеството между тях могат да се възползват притежатели на кредитни карти от банката, която единствена на пазара предлага иновативната услуга. Само за тях се предлага и ексклузивна възможност – да подадат заявка за проследяване на бъдещ полет и в случай че с него има проблем, ClaimCompass осъществява контакт с клиента и го информира за следващите стъпки за подаване на иск и получаване на обезщетение.

Партньорството с ClaimCompass е израз на стремежа на Пощенска банка да добавя стойност за клиентите си, като им предоставя атрактивни допълнителни услуги към продуктите, които предлага. Благодарение на него картодържателите с кредитни карти на банката получават шанс по-добре да защитят правата си при пътуване, като контактуват с компанията изцяло онлайн, и да получат до 600 евро обезщетение при възникнал проблем, което е изключително удобство при все по-нарастващия брой полети.

Кредитните карти на Пощенска банка са все по-предпочитан начин за разплащане при пътуване, тъй като са удобни и предлагат много различни преференции и отстъпки, включително атрактивната програма за лоялност – "Моите награди"(My rewards). Използването им гарантира по-голяма сигурност при пътуване, осигурявайки компенсация при проблем с полета.

За да се възползват от услугите на ClaimCompass, клиентите трябва да подадат иск за закъснял или отменен полет, или да заявят проследяване на бъдещ полет през специалната секция на сайта на Пощенска банка. Скоро те ще могат да се възползват от тях и през EVA – първият кредитен банков чатбот, достъпен 24/7 във Facebook Messenger. Подаването на иска за обезщетение е изцяло онлайн, отнема само няколко минути и е напълно безплатно, като ClaimCompass взима комисион само при успешно получена от клиента компенсация.

За картодържателите на Пощенска банка със среден и висок клас кредитни карти – Visa Gold, Visa Premium, Mastercard World и Mastercard World Premium, комисионната ще бъде между 5 и 10% по-ниска от стандартната. Процесът по обезщетяване на пътниците, с който ClaimCompass изцяло се ангажира, отнема между 4 и 8 седмици освен в случаите, когато се стига до съд.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com