4 години затвор отнася пиян без книжка за смъртта на приятел

5433
4 години затвор отнася пиян без книжка за смъртта на приятел
Снимка: БГНЕС

Присъда от 4 години лишаване от свобода получи от Окръжния съд в Смолян 26-годишният Красимир Ясенов от доспатското село Любча за причиняване на смъртта на негов приятел при катастрофа.

Трагедията се разигра рано сутринта на 21 юни 2017 г. Красимир катастрофира с БМВ 320, в което возел двама свои приятели - двама от Любча и един от Ракитово. Компанията се прибирала от купон. Ходили в няколко заведения и пили. На връщане вместо да остави първия от тях пред къщата му той продължил да кара извън селото.

По делото става ясно, че Красимир е шофирал с над 150 км в час и е загубил контрол над управлението на колата. Пътуващите с него го молели да намали скоростта, но той не го направил. Спътникът му до него даже, уплашен от бързото каране, си сложил колан. На 2 км преди селото автомобилът излиза вляво от пътното платно и се врязва едно след друго в поредица крайпътни дървета. При удара в кома изпада пътувалият на задната седалка в колата Кадри Ферадов /24 г./ от Любча. След катастрофата другите се отървали с леки наранявания, но Кадри пострадал много сериозно. От неговата страна колата била сплескана жестоко.

Шофьорът Красимир се обадил на тел.112 да съобщи за пострадалия, но когато дошла помощ, той избягал от местопроизшествието и се скрил в къщи. По свидетелски показания на майката, която е единственият му родител, Красимир е направил опит да се самоубие. На тавана си направил примка, тя го свалила от там. Когато дошли да го потърсят полицаи, той си признал всичко.

Пострадалият Кадри е откаран с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота първо в болницата в Смолян, а след това в МБАЛ - Пловдив, където издъхва от травмите си.

Химическата проба показала, че Красимир е бил зад волана с 2.13 промила алкохол в кръвта. Разследващите установят, че освен пиян, той е шофирал и без свидетелство за управление на МПС, тъй като му е било отнето за срок от 8 месеца за шофиране след употреба на упойващи вещества. Въпреки че е с отнета книжка, малко преди инцидента си купил кола, която му била прехвърлена нотариално, още не е била платена даже.

Красимир работи в София, завършил е средно образование, не е женен и е реабилитиран. В съдебна зала той се призна за виновен. Наказанието му бе намалено, заради самопризнанията му и той бе осъден по съкратеното съдебно следствие. "Съжалявам за случилото се, цял живот няма да си го простя. С Кадри сме израснали заедно, приятели сме от детинство, не знам как се стигна до там", каза Красимир пред съда.

Освен реален затвор той е наказан три години да не управлява МПС. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян