Блокада в Неделино заради новия кмет

16024
Блокада в Неделино заради новия кмет

Скандалите в Неделино нямат край – след като досегашният кмет Стоян Беширов беше отстранен от поста заради злоупотреби с държавни пари. Най-фрапиращата е ремонтът на детската градина в населеното място – сменя се дограмата, която е подменена от японското посолство преди шест години. Сегашната смяна е само на документи.

След като съдът се произнесе, за кмет на Неделино е избран Румен Русанов. Но на заседанието не са присъствали трима общински съветници. И вчера, 20 април, се стигна до блокада, която продължава и днес. Запечатани са стаи в общинската администрация, което не позволява работа.

Неделино вече има нов кмет

Румен Русанов е новият кмет на Неделино. Това потвърди областният управител на Смолян Недялко Славов. По думите му Русанов е бил избран...

По избора на Русанов трябва да се произнесе Административният съд. Самият той казва, че всичко е организирано от хората на Беширов. Русанов призна, че е избран от листата на ДПС за общината в Неделино, но сега се припознава като човек от Реформаторския блок. А общинарите от ГЕРБ се въздържали при избора на Русанов.

Междувременно пред Нова телевизия беше извадено постановление на прокуратурата, според което Русанов е разследван за конфликт на интереси. Новият кмет отрече, че това е истина, макар разгневените му противници да показваха печат, сложен на документи за встъпване на длъжност от страна на Русанов. Не искаме избран от петима души кмет, възмутиха се противниците на Русанов, които отрекоха, че протестират срещу новия кмет заради Стоян Беширов. Владимир Путин ни събра, да дойде Бате Бойко, подиграха се съветниците.

Няма да влизам в общината – нека работят ония лумпени, които са се събрали там, заяви Русанов. И добави, че ключът от кабинета му е взет от противниците му. Когато полицията въдвори ред, тогава ще вляза. Общината е пред финансов колапс, това е целта, обясни новият и не можещ да влезе да работи кмет. Той е сигурен, че противниците му се притесняват да не бъде сменен заместник-кметът на общината, който е човек на Беширов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян