X
 
 

Готвят преброяване на земеделските стопанства  в България

401 0
Готвят преброяване на земеделските стопанства  в България
Снимка: Анита Чолакова
Министерството на земеделието, храните и горите ще започне преброяване на земеделските стопанства в България. То ще започне на 1-ви септември и ще приключи на 18-ти декември. В периода 1-18 септември земеделските стопани ще могат сами да въведат информацията си онлайн в електронен въпросник, а останалите ще бъдат преброени от анкетьори, съобщи в Смолян зам.-министърът Янко Иванов.

Той е в областния град с екип от агроведомството, за да представи пред земеделци и животновъди новостите в кампанията за директни плащания.

Машина бере рози, слънчоглед сам се пази от плевели и още новости на "АГРА 2020" в Пловдив

От 19 до 23 февруари в Международен панаир - Пловдив ще се проведе изложбата, която традиционно предизвиква най-голям интерес, защото п...

„Ние сме в края на един труден период, преходен. Предишният програмен период започна праз 2014-та и приключва през 2020 година. Предстои да влезем в новия 7-годишен програмен период, свързан с тази бъдеща обща селскостопанска политика. Тя не е само решения или някакви планове на българското правителство, а обща за всички 27 страни членки. На тези разговори, които, признавам, не вървят леко, ние не сме сами. Там са 27 държави. Някои проблеми настъпиха с напускането на Великобритания. Трябва да се преразпределят бюджетите. Има спорове около това какви да са нивата на помощите, които ще се предоставят на селскостопанските производители“, разясни той.

Иванов подчерта, че България отстоява своята позиция, за да запази средствата поне в настоящите нива.

„Разговорите и дискусиите по общата селскостопанска политика още не са приключили и най-вероятно ще има известно забавяне, но това не значи, че ще има прозорец и няма да могат да се ползват субсидиите. Точно обратното - до приемането на новата политика те ще се запазят в нивата, които са поети като ангажименти“, подчерта зам.-министърът.  

Actualno.com

Етикети:

Тръмп работи с Ердоган по ситуацията в Идлиб
Тръмп работи с Ердоган по ситуацията в Идлиб

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че работи с турския президент Реджеп Ердоган по ситуацията в сирийския регион Идлиб, съобщи РИА Новости. "Имах...