Кметът на Момчиловци осъди смолянчанин за клевета

5898
Кметът на Момчиловци осъди смолянчанин за клевета
Снимка: Личен архив

Кметът на Момчиловци Сийка Суркова осъди за клевета смолянчанина Георги Маламов. 81-годишният мъж я обвинил в престъпно съдружие с написана срещу нея жалба, в която се казва: „На 16.12.2019 г. кметът на село Момчиловци отхвърли мое пълномощно, а след това още едно за гора на моя чичо, от неговите наследници. Гората е превзета от едно престъпно лице И.У., който до момента е отсякъл 300 кв. м. дървен материал. Кметът отхвърли моето Пълномощно, за да уреди печалба на това лице. Явно е, че тук съществува някакво съдружие между двамата. А още при първото Пълномощно тя беше длъжна да спре сечта. Да, но продължи това, като преди няколко дни видях да извозва трупи с кола на същото лице. Моля да извикате на съд за това престъпление...“.

"Вместо да вършим нещо наистина полезно през това време, в продължение на месеци кметството търпеше упреци на въпросния господин и проверки. Получавах есемеси как съм в съдружие с някого и работя в негова полза при положение, че Маламов дори не е подал заявление за сеч и няма пълномощно от наследниците за това. Дълго мислих преди да взема решението да заведа дело за клевета, но при положение, че позори името ми пред институции като съд и прокуратура, е редно да си понесе последствията. Има хора, които изобщо не се замислят какво и къде говорят и дали това, което казват, има нещо общо с истината. Не съм тънкообидна, но всичко си има граница", заяви Сийка Суркова.

БОЕЦ обяви, че съди Тома Биков за клевета и лъжа

Гражданско движение "Боец" (България обединена с една цел) съобщи на официалния си сайт, че завежда дело за лъжа и клевета срещу дептуа...

Всичко започнало през декември 2019 г., когато възрастният мъж, жител на Смолян, се срещнал с нея, а преди това Ѝ изпратил SMS със съдържание: „Кметът на Момчиловци в съдружие с един престъпник“. Поискал от нея да спре сечта в имота на неговите братовчеди, а тя му обяснила, че няма подобни правомощия, тъй като имало издадени редовни пълномощни от името на двама негови братовчеди.

На 31-ви януари Маламов подава жалба срещу Суркова до Административния съд в Смолян за извършено от нея нарушение и с обвинение, че е в престъпно съдружие. По нея било образувано дело, прекратено с определение на 24-ти февруари, тъй като от съда изпратили до Окръжна прокуратура  материалите по преписката за извършване на проверка за евентуално извършено престъпление по чл. 282 от НК от страна на длъжностно лице от община Смолян.

През март месец Окръжна прокуратура издава постановление за отказ да се образува наказателно производство, тъй като нямало данни за извършено престъпление по повод извършената сеч във въпросния имот.

Прокопиев осъди на първа инстанция медия на Пеевски заради твърдения, че разболял хора от рак

Издателят на "Икономедиа" Иво Прокопиев засега спечели още едно дело срещу "Телеграф медиа" ЕООД, собственост на депутата от ДПС Делян ...

Унизена от съдържанието на жалбата, Суркова подава жалба в Районния съд за клевета. Заради чистото съдебно минало на пенсионера, той е освободен от наказателна отговорност. Осъден е обаче да плати обезщетение на кметицата за неимуществени вреди в размер на 1000 лева и глоба от още 1000 лева, както и 612 лв. разноски по делото.

По време на делото възрастният човек продължавал да клевети Сийка Суркова.

„От субективна страна деянието е извършено от Маламов с пряк умисъл. Той е целял настъпването на общественоопасните последици на деянието и е бил наясно, че описаното в жалбата престъпление не е извършено от Суркова. По делото не са събрани доказателства, че Маламов е разполагал с данни за наличието на твърдяното в жалбата престъпно съдружие между У. и Суркова, от което произлизала облага за престъпното лице И.У“, се сочи в мотивите по делото.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян