Художник от Бургас отбелязва двоен празник

338
Художник от Бургас отбелязва двоен празник
Снимка: "Actualno.com/ Гергана Цонева"
Нова изложба и имен ден празнува художникът Живко Иванов. Това вече се е превърнало в традиция за твореца.

Повечето картини не са показвани на публиката, но има и завършени в края на миналата година.

"Всяко платно е свързано с топлина, чувство и емоции от природата. В картините ми е магията, която ни заобикаля. Искам платната да се гледат така, както се слуша музика", казва авторът.

Той е нарекъл изложбата "ЖивКопис". "Шепот и вик по вечерно време", "Краят на сезона", "Топлота", "Усещане за море", са някои от темите на художника, претворени в новите му платна. Част от заглавията на картините са дадени от философа Георги Райков. Той е един от първите посетители в ателието на Живко Иванов.

Живко Иванов е роден в Бургас на 2 септември 1953 г. През 1972 г. завършва Художествената гимназия в София, а през 1979 г. се дипломира и в Художествената академия в столицата.

Самостоятелните изложби на художника са над шейсет. Картините му са показвани в Българския културен институт в Берлин, в германската галерия "Любке", в Белгия, Холандия, Чечения, Ирландия, Сърбия и други.

През ноември 2018 година Живко Иванов показа изкуството си в залата на Народното събрание на Република България.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители