Миграцията или как да стигнем до по-добри условия за живот

477
Миграцията или как да стигнем до по-добри условия за живот
Снимка: Getty Images/Guliver
През октомври 2017 г. „Каритас България“ в партньорство с „Каритас Русе“, започна работа по проект MIND или „Миграция, взаимодействие и развитие”. Инициативата е на 12 организации на „Каритас“ от 11 европейски държави: България, Австрия,  Бавария“ (като представител на Германия), Чехия, Холандия, Белгия, Италия, Португалия, Словакия, Словения и Швеция плюс „Каритас Европа“, с основна цел да повиши обществената информираност по въпросите за устойчиво развитие в Европейския съюз.

Местната структура на организацията заедно с „Каритас България“ стартира кампания „Какво е дом?”, която насочва вниманието на обществото към причините за миграцията, дълбокия смисъл на мястото, което наричаме дом, и правото на всеки човек да се чувства вкъщи, независимо къде се намира.

Орбан: Защитихме правото на Унгария да пази границите си

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан публикува видео на страницата си във Facebook, в което казва, че Унгария е „защити...

В тази връзка „Каритас Русе“ организира символичен маратон, с който да покаже солидарност към хората, тръгнали по дългия път в търсене на по-добри условия за живот. Стартът е на 8 ноември от 14 часа от Вазата в Парка на младежта. Участниците в надпреварата, освен да бягат, могат да ходят, да карат колело или ролкови кънки, в зависимост от своите възможности.

Инициативата „Миграция, взаимодействие и развитие” се реализира с финансовата подкрепа на Европейската комисия и ще продължи три години. Тя  ще допринесе за активното участие на европейското общество по въпроси и проблеми, свързани с устойчивото развитие, както и за повишаване осведомеността за връзката между миграцията и устойчивото развитие.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители