Пораженията след взрива в завод "Арсенал" са значителни

1088
Пораженията след взрива в завод "Арсенал" са значителни
Снимка: БГНЕС
Разпускат целия клон на завод „Арсенал“ в Мъглиж. Пораженията са сериозни - всички сгради са без прозорци и врати. От взрива на мястото на склада има кратер от няколко метра, предаде репортер на Actualno.com.

На мястото на производствената авария са окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и следователи от Следствения отдел към Окръжната прокуратура. Пристигнал е и екип от трима следователи от Националната следствена служба (НСлС), който е съпровождан от мобилен център за разследване, оборудван с дрон.

Пострадалите работници при аварията в завод "Арсенал" са без опасност за живота

Тримата работници от Завод 4 на „Арсенал“ - Казанлък, площадка Мъглиж, пострадали при инцидент тази сутрин в цех 130 към з...

Работи се и по версията за умишлен взрив, тъй като в склада, който се взриви, не имало работещи хора и машини. 

По последни данни пострадалите при инцидента са петима души с порезни рани от разхвърчалите се счупени стъкла. На всички тях е оказана помощ в Спешния център в Казанлък. Според областния управител Гергана Микова няма настанени в болница. 

През годините в мъглижкия завод на оръжейния завод на "Арсенал" са се случвали много инциденти. Последните два са от 2018-а, при единия от които загина един от работещите. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители