Високорепродуктивни биотехнологии ще разработват във ветеринарномедицинския факултет в Стара Загора

1160
Високорепродуктивни биотехнологии ще разработват във ветеринарномедицинския факултет в Стара Загора
Снимка: Уикипедия
15 преподаватели и 8 студенти от Ветеринарномедицинския факултет (ВМФ) ще работят по националната научна програма „Репродуктивните биотехнологии  в животновъдството в България“ – Репробиотех в Стара Загора. Две години заедно с учени, преподаватели и студенти от още четири институции те ще разработват нови и високорепродуктивни биотехнологии, които трябва да подобрят генофонда и продуктивността в животновъдството в България.

В научния консорциум освен Тракийският университет влизат Българската академия на науките, Селскостопанската академия, и два пловдивски университета - аграрният и Университетът за хранителни технологии. Координатор от страна на Тракийски  университет - Стара Загора, класиран за водещ партньор по програмата на база на научния рейтинг на научните институции в България за 2018 г., е заместник-ректорът проф. д-р Наско Василев.

На 21 януари от България ще може да се наблюдава пълно лунно затъмнение

На 21 януари рано сутринта от България ще може да се наблюдава пълно лунно затъмнение. Това каза в интервю за Агенция “Фокус&rdqu...

Програмата „Репродуктивните биотехнологии  в животновъдството в България“ е от единадесетте национални научни програми за периода 2018 - 2022 година, които бяха одобрени от правителството миналата година. За нейното реализиране са отпуснати 2,5 милиона лева.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 2 потребители