14% от децата до 1 година у нас са с наднормено тегло

3610
14% от децата до 1 година у нас са с наднормено тегло

14% от децата до 1 година са с наднормено тегло, каза проф. Стефка Петрова, специалист по хранене, предаде Фокус. Данните бяха съобщени по време на конференция, посветена на здравословното хранене при децата, която се проведе в Експозиционен център „Флора”.

За да бъде избегнат проблемът със затлъстяването сред най-малките, проф. Петрова съветва да избягва консумацията на чипсове, снаксове, колбаси и пържени храни.

Затлъстелите деца у нас продължават да са тревожно много

Продължава тенденцията у нас процентът на децата с наднормено тегло да е значителен. Официалните данни сочат, че българските деца са на...

„Храненето на детето трябва да бъде регулярно”, каза експертът. Една от най-важните хранителни групи за развитието на детския организъм, проф. Петрова посочи консумацията на риба. „Мозъкът продължава да се сформира до 15-16- годишна възраст. Храненето на детето, докато завърши училище, влияе върху неговото интелектуално развитие”, обясни тя.

Консултантът по хранене посочи интересен метод за справяне с една от най-честите алергии, които децата развиват – алергията към ядки. Проф. Петрова обясни, че в случаите, когато родителите имат развита непоносимост към фъстъци, е добре след навършване на 6-месечна възраст да се дават на детето минимални количества каша от ядките. По този начин организмът на детето ще развие толеранс към дадената храна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com