15 юли е срокът за пускането на автомагистрала "Тракия"

14326
15 юли е срокът за пускането на автомагистрала "Тракия"

15 юли е срокът за пускането на автомагистрала "Тракия" по договор и нямам никакви притеснения за пускането на автомагистралата в експлоатация в срок. Това каза на пресконференция председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” инж. Лазар Лазаров, предаде „Фокус”.

„Нямаме притеснения и към 8-ми юли всички работи по магистралата трябва да бъдат приключени. Дали магистралата ще е пусната на 12 или 15 юли, зависи от държавно-приемателната комисия. Министерството няма да забави и един ден пускането на магистралата след подписване на решението за пускане”, заяви инж. Лазаров.

Катастрофа със зеле на АМ "Тракия”, няма пострадали

Пътно-транспортно произшествие между микробус и ТИР с турска регистрация е станало тази сутрин на км 29+300 на Автомагистрала "Тракия&r...

Срокът, който фирмата е поела по договор, е 15 юли, обясни той.

Лазаров добави, че 99,9 % от работата е приключила, въпреки че има неположена заешка ограда. „Към понеделник основният пакет ще е готов и ще бъде внесен към ДНСК. Платили сме държавната такса”, каза още инж. Лазар Лазаров.

„На всеки един от възлите ще бъдат сложени знаци, които да оказват каква дистанция има до съответната бензиностанция”, добави той.

„Ние сме издали разрешителни и за съжаление не се случва нищо”, каза инж. Лазар Лазаров на въпрос защо няма интерес за изграждане на частни обекти покрай магистралата.

Още 7 км и магистрала "Тракия" ще е готова

Остават 7 дни до завършването на станалата легендарна вече магистрала „Тракия“. Строежът й започна в далечната 1974 г. За...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...