27 млн. лева отиват за щетите от наводненията в Северозападна България

27442
27 млн. лева отиват за щетите от наводненията в Северозападна България
Снимка: БГНЕС

Почти 27 млн. лева отпуска държавата за преодоляване на щетите от големите наводнения в Северозападна България. Това стана ясно след днешното заседание на Министерския съвет.

Общо 26 732 642 лева от резерва в държавния бюджет, заложен за непредвидени и неотложни разходи за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия, отиват за преодоляване на щетите. Те ще бъдат преведени по бюджетите на министерства, ведомства и общини за финансиране на проекти и дейности, свързани с проведени спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи, завършване на обекти, които се изпълняват етапно, за възстановяване на сгради и инфраструктурни обекти и за възстановителна помощ за физически лица, чиито жилища са увредени от бедствие.

Искове заради наводнения: 6 хил. евро за ботуши, 500 евро за буркани със сладко

Доста странни искове за обезщетения са били подадени след голямото наводнение в Източна Германия през миналото лято. Класацията се вод...

Проектите и финансирането за тях са одобрени на заседание на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет, проведено на 17 април.

Сред обектите, които ще бъдат финансирани през бюджетите на общините, са аварийно конструктивно укрепване на храма „Св. Св. Кирил и Методий” в Бургас (1 815 069 лв.), разплащането на разходи за укрепване на бреговете и дигите на р. Туфча в района на с. Брезница при високи води (14 029 лв., общ. Гоце Делчев), авариен ремонт на мост в с. Садово (126 330 лв., общ. Аврен), възстановяване на пътна връзка за квартал в с. Дедина (98 550 лв., общ. Златарица), аварийно укрепване на мост на изхода на с. Три кладенци (73 246 лв., общ. Враца), разплащане на разходи за спасителни и неотложни работи за осигуряване на проходимост на различни маршрути в община Тервел (3580 лв.), възстановяване на мост над р. Пещерска в община Кирково (141 525 лв.), изграждане на водосток и подпорни стени на дере в община Рила (236 861 лв.), възстановителна помощ за жилища на пострадали физически лица в община Троян (108 227 лв.) и др.

Освен това се отделят допълнителни 9 млн. лева по бюджета на Министерство на регионалното развитие за 2014 година. Средствата са за превантивен ремонт на инфраструктурни обекти от републиканската пътна мрежа с обща дължина 21,3 км.

Ремонт ще бъде направен на пътищата Камено-Братово, Дебал-Тръстиково-Полски извор, кв. „Горно Езерово”-Братово и на разклон за гр. Българево-Камено.

Намериха мъртва изчезналата в наводнението лекарка от МБАЛ Кърджали

Тялото на д-р Ширин Рамаданова - лекар в МБАЛ Кърджали, вече е намерено. Трагичната новина беше съобщена пред Агенция "Фокус" от Фикрет...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com