X
 
 

50 000 евро щети след бунта в Харманли

614 2
50 000 евро щети след бунта в Харманли
Снимка: БГНЕС
Две от сградите на лагера в Харманли ще бъдат превърнати в закрит тип, а това ще струва 322 000 лева. Ще се обособи и място за майки с деца. Парите са част от спешната помощ от 160 млн. евро, която беше отпусната на България.

Това стана ясно на форум, посветен на предизвикателствата на миграционния процес.

БХК поиска разследване за затварянето на бежанци в лагера в Харманли

Български хелзинкски комитет (БХК) настоява за разследване дали е било законно да се забранява на бежанци да напускат лагера в Харманли...

Освен това се изясни, че 50 000 евро са щетите от размириците миналата седмица в легара. Началникът на приемателния център Димитър Захариев отказа коментар, предаде Дарик.

Цялата ограда на лагера с дължина около 3 км се очаква да бъде готова в петък. Предстои поставяне на бодлива тел над новите пана с метални решетки и над панелните бетонни блокове, които са от към страната на централния булевард на Харманли.

В РПЦ Харманли също се очаква изграждането на детска площадка, парк, спортно игрище и лятно кино. Новите придобивки за обитателите ще бъдат изградени с част от помощта в размер на 160 млн. лева.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври. 1 Октомври. преди 3 години Профил на трол?
    Изобщо не бих се изненадал и ще го считам за напълно нормално ако актуално чрез любомирова просто лъже , че сме получили някаква помощ от ек.Не знам , просто пиша какво мисля , но не знам и последното трябва да натежава. Не знам засега. Или сме ги получили , а пък ес/хунтата на бб си ги е усвоила за лични цели , а пък възстановяването да е за сметка на Бюджета.
  • Октомври 1.1 Октомври преди 3 години Профил на трол?
    Сега тези лица участвали във вандализма не би ли трябвало да бъдат Осъдени по бързата процедура за Хулиганство ? Осъдени на принудителен труд за да покрият щетите.Още месец и става 10 год от както Р. България е член на ес. Пенсии по 84 евро . не знам си колко смешни Майчински. Та ама изобщо не бих се изненадал ако тези орки/ вандали/ вече са си получилата заплата ? от 1200 лв от Р.България
    : 1 !