65 евреи излетяха с правителствения самолет

5291
65 евреи излетяха с правителствения самолет

Правителственият самолет връща в Израел туристите, потърпевши от вчерашния терористичен акт.

65 души излетяха в 10.12 ч. от летището в Бургас, съобщиха от пресцентъра на МВР. Предприетите през последните 24 часа оперативно-следствени действия показват, че взривът в автобус на бургаското летище е в резултат на действията на камикадзе.

Израел: Потвърдено е. "Хизбула" е ударила в България по поръчка на Иран

Въпреки че Иран и "Хизбула" отрекоха каквато и да е връзка с атентата в Бургас, израелските власти са категорични: "Вината е потвърдена...

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов разясни факти около вчерашния инцидент. Снети са отпечатъци от пръстите на мъжа, причинил взрива, и е назначена ДНК – експертиза, която има за цел да установи самоличността му. Проверява се също така и дали информация за него съществува в базата данни на партньорските служби.

При огледа е открита американска шофьорска книжка, издадена в Мичиган, за която се предполага, че е ползвана от мъжа - камикадзе. Документът е проверен от службите в Съединените щати, откъдето е потвърдено, че той е фалшив. Самоличността на извършителя към момента все още не е установена. По случая се работи в координация с американските, израелските служби и Европол, като тече непрекъснато обмен на информация помежду им.

Той отрече вчерашния инцидент да има връзка с твърдение на израелския министър на транспорта от 2011 година, че слабото място на сигурността в България, а и в други държави, е извозването на израелски туристи от летищата до хотелите. Няма засечена информация, както в българските, така и в партньорските служби, за подготовката и извършването на терористичен акт.

По думите на Цветан Цветанов “може да се направи предположение, че мишена на терористичния акт в Бургас са израелски граждани, а не България. Назад в годините в българските служби е постъпвала информация, която е споделяна и с чуждите партньори и по този начин са неутрализирани представители на различни терористични структури, които биха могли да извършат терористичен акт”.
Не са констатирани откази от страна на чужди туристи да извършат планирано пътуване или почивка в България.

"Шалом" до Actualno.com: Прави се опит за дестабилизация на България

Организацията на евреите в България „Шалом” изпрати декларация до Actualno.com, в която остро осъжда терористичния акт срещ...

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com