Actualno.com "се изключва"

6997
Actualno.com "се изключва"

Днес е "Часът на Земята". Светлините по целия свят ще изгаснат за един час - между 20,30 и 21,30. Всеки може да се присъедини, като не използва електричество у дома.

Ние, от Actualno.com, се присъединяваме към инициативата на WWF и призоваваме "Часът на Земята" да не е просто едно интересно и забавно преживяване всяка година, а да се превърне в тласък за едно устойчиво по-отговорно отношение към околната среда и бъдещето на планетата.

Идеята е да не се употребява електричество, по-скоро за да се привлече общественото внимание към проблемите с климата на Земята и климатичните промени, отколкото действително да се намали разходът на ток. В това отношение инициативата на международната зелена организация WWF наистина е успешна.

Гасим осветлението за час в името на Земята

И през 2012 година ще угасим осветлението за час в името на Земята – инициатива от световната кампания "Часът на Земята" на между...

У нас тази година ще се включат над 70 града - значително повече от миналогодишните 40. Между тях са всички големи градове - София, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен, Велико Търново и Русе. Включват се и много държавни институции, министерства и културни институти у нас.

В столицата миналата година са спестени около 40 мегавата електроенергия. По-големият проблем обаче - този с климатичните промени - е истинската цел на "Часът на Земята".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com