Активни потребители: Купувайте фойерверки и пиратки само от специализираните магазини

3392
Активни потребители: Купувайте фойерверки и пиратки само от специализираните магазини

За да избегнете неприятни емоции, купувайте фойерверки и пиратки само от специализираните магазини, съветва председателят на Активни потребители Богомил Николов.

"Рисковете от опасни продукти се увеличават когато има такива кампанийни продажби, защото много често търговци, които по принцип не продават дадени стоки, например, в някакъв общ магазин, смесен, който не продава пиротехнически изделия, но покрай кампанията за Коледа решава, че може да спечели някой друг лев. Обикновено тези търговци не са специалисти, не познават рисковете, трудно могат да се ориентират в това дали по веригата преди това всички са били добросъвестни и затова и рисковете са по-големи. Все още в България всякакви запалими пиротехнически средства са изключително лесно достъпни за младежи и подрастващи и почти всяка година има наранени младежи, така че нека търговците да бъдат малко по-добросъвестни и да се откажат от някой друг лев печалба, но да не продават на младежи такива пиротехнически средства", отбелязва Николов.

В Пловдив забраниха пиратките

В Пловдив забраниха пиратките на обществени места. Това съобщиха за „Фокус” от общината. С оглед опазване на обществения р...

На лица под 16 години е забранена продажбата на пиратки и друга пиротехника, обяснява продавача в специализиран магазин за фойерверки Даниел Спасов.

"Хората идват и търсят пиробатерии. Това са цветните зари, които летят от 20 до 40 метра. По-малко се търсят римски свещи, пиратки. На всяка опаковка пише на български език как трябва да се използват и задължително трябва да се спазват всички инструкции", казва той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com