Александър Сиди за БХК: Време е това антибългарско НПО да се закрие

3295
Александър Сиди за БХК: Време е това антибългарско НПО да се закрие
Снимка: vmro.bg

''Нормално ли е убиецът и неговият съдия да са номинирани за човек на годината от една и съща организация? Нормално ли е другият съдия по същото дело на убиеца, да пише срещу хонорар доклад за напредъка на дейността на тази организация? Нормално ли е председателя на тази организация да прати характеристика за убиеца, на база която той да бъде освободен от същия състав описан по-горе'', тези въпроси зададе в социалната мрежа Facebook депутатът от ВМРО Александър Сиди.

''Нормално ли е след като държавата, за да запази живота на едни хора, издава предписание да бъдат съборени, не само незаконно построени, но и опасни за обитаване коптори, същата тази организация да води дела срещу държавата, за да “защити “правото”” на циганите от Войводиново да живеят като паразити. Нормално ли е тази организация да пише писмо до всички институции в Европа да не се дава домакинство на европейскта агенция по лекарства в България, за да не се накърнят правата на гейовете?!? НЕ, НЕ Е НОРМАЛНО!'', категоричен беше той.

ВМРО иска от Сотир Цацаров да прекрати дейността на БХК

"Българският хелзинкски комитет /БХК/ по пряк и косвен начин оказва натиск върху българските магистрати и извършва противоконституционн...

''И аз, и моите колеги от ВМРО ще продължим борбата срещу вредния за държавата и обществото АНТИбългарски хелзински комитет. Днес Кънев (председател на това сдружение) реве по всички медии, че аз, заедно с колегата Ангел Джамбазки сме поискали от Главния прокурор, който сам изнесе фактите по делото срещу австралийския убиец, след като намира основания за притеснение, че БХК се намесва в съдебната ни система, поиска преразглеждане на решението на компрометирания съдебен състав, да направи и следващата крачка, а именно, да поиска прекратяване на дейността на антибългарски Хелзински комитет'', заяви Сиди.

''Кънев прекрасно знае, че ВМРО, а и която и да е друга политическа партия, не може да закрие НПО. Но ние имаме право на мнение, както и право, ако считаме, че това НПО е вредно и извършва противозаконна дейност да поискаме прокуратурата да се намеси. Лицемерното, нагло и арогантно поведение на Кънев и хората му, които с потни ръчички броят хонорарите от поредното дело срещу родината им, които се изхранват от всякакви грантове платени от незнайно какви фондации, в чийто интерес безспорно не е силна България, трябва да бъде спряно НЕЗАБАВНО!'', заяви той.

''Нужно ли е да напомня на Кънев, че Международната Хелзинска федерация за правата на човека е прекратила своята дейност още 2008 година, а нейния председател е осъден за нерегламентирано присвояване на средства. Това следва да се случи и с българското НПО! В своя хленч по медиите, Кънев обяснява, че правя предизборна кампания. Напомням му, че аз не съм кандидат в тези избори и че битката ми с вредното антибългарско НПО не е от днес и няма нищо общо с избори. И с избори и без, аз настоявам да бъде закрит БХК и да бъдат разследвани членовете му за антидържавна дейност!'', заяви още той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com