Авиоотряд 28 пълнeл "дупки всякакви"

7027
Авиоотряд 28 пълнeл "дупки всякакви"

Авиоотряд 28 пълнeл "дупки всякакви“ в държавата, пише "Сега" по единствената политико-икономическа тема от последните дни в България.

Дейността на правителствения авиоотряд е далеч по-широка от превозването на управниците на държавата и на любимите им футболни отбори и обхваща съвсем непривични за подобно звено функции. Това се разбра от интервю на шефа на отряда Пенчо Пенчев."Ние сме 24 часа накрак. Отговаряме за търсенето и спасяването на въздухоплавателни средства, ако нещо, не дай си боже, стане, гасим пожари, летим граничен контрол, правим медицински полети. Ние запълваме всички дупки, които съществуват в момента в България", обобщи дейностите на подчинените си Пенчев.

Експерт: Полетът на "Бистришките тигри" е абсолютно незаконен

Правителственият Авиоотряд няма право да извършва търговски полети срещу заплащане. Това обясни пред „Хоризонт” бившият ...

Той призна, че и преди, и под неговото ръководство авиоотрядът е превозвал спортисти. При старото ръководство волейболисти пътували така до Измир, баскетболисти до Вроцлав и т.н. "Значи с волейболисти и баскетболисти може, а с футболисти не може. Така ли?", попита Пенчев и обиден добави, че е готов да си понесе последствията, ако е имал вина за полета на Бистришките тигри до Варна за мач с тима на депутата от ГЕРБ Емил Димитров "Чавдар" - Етрополе.

Пенчев изтъкна, че неговата отговорност се свежда до безопасното провеждане на полетите и няма отношение към пътниците или товара, които превозва. Заповедите кой и кога да лети давал премиерът.

Редактор: Георги Иванов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Общество

Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам
Мюсюлманите отбелязват Курбан Байрам

Мюсюлманите честват един от двата големи религиозни празници през годината - Курбан Байрам. Празникът тази година се отбелязва между 16-19...