Автокрадците печелят по шест пъти повече от президента

13686
Автокрадците печелят по шест пъти повече от президента
Снимка: БГНЕС

Откраднатите скъпи автомобили най-често се продават в Близкия Изток, а вероятността да бъдат проследени от полицията е почти нулев, защото крадците използват коли-двойници, фалшифицирайки документи. Печалбите са огромни. От подобен вид дейност крадец на средно ниво печели шест пъти повече, отколкото например президента на България. Това коментира в ефира на Националната телевизия криминалният журналист Слави Англеов.

Крадат се всякакви коли, не само скъпи. На нощ се крадат по 6 в София, а в страната 15, после се изнасят извън страната и се продават, допълни Ангелов. Според него полицията успява да открие едва 20% от тях.

Арестуваха крадеца на руски акумулатори в Сливен

Човекът, който е отговорен за няколко кражби на стари акумулатори в Сливен е бил издирен от полиция. Сливенски криминалисти са задържа...

Журналистът изтъкна, че напоследък от интернет може свободно да се поръча устройство, което улавя сигнала от ключа на притежателя на колата и така кражбата става елементарна. Апаратурата струвала 25 хиляди евро, но след закупуване на такова устройство, крадецът си избива парите тройно, ако успее да открадне само една скъпа и съвсем нова кола, например джип „Инфинити".

Кражбата става за секунди, дори вече крадците не си поставят за цел да откраднат само една кола, а две от един голям подземен автопаркинг.

Според Слави Ангелов остарелият Наказателен кодекс е една от причините крадците на коли да са безнаказани в България, понеже от 24 години не са осъвременявани текстовете за този вид престъпления.

 

Жена надви крадец

Жена, работеща като продавачка в Камено опази оборота на магазина от крадец. Опитът за кражба е станал снощи в магазин за хранителни ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com