Бареков поиска оставката на Йовчев заради Лясковец

24318
Бареков поиска оставката на Йовчев заради Лясковец
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков поиска оставката на вътрешния министър Цветлин Йовчев. От ефира на TV7 той заяви, че вътрешният министър трябва да поеме политическа отговорност за загиналия спецполицай и тримата ранени в Лясковец.

Кой нареди тази акция!?, възмути се Бареков.

Нямало подадени жалби срещу Петко Савов

Няма подадени жалби срещу психично болния Петко Савов Петков в Лясковец. Това каза Ивелина Гецова, кмет на Лясковец. „Жалба има ...

"Това е третият голям провал в съвременната история на МВР, след "ювелирната" операция в квартал "Белите брези" и другата операция, водена от Борисов срещу Чакъра. Държава няма. Ако имаше държава, този човек щеше да е задържан от органите, прокуратура и здравните власти и нямаше да оставят нещата така", коментира още лидерът на "България без цензура".

Разбрах, че БСП и ДПС готвят банкет на Боровец. Не знам дали с чисто физически средства да неутрализираме банкета, ако те наистина го проведат върху трупа на загиналия полицай, закани се Бареков. Той призова управляващите да обявят ден за национален траур.

Той изтъкна, че операцията на МВР в Лясковец е безобразна.

"Нищо в тази държава не си е на мястото. Говоря не като политик, а като бивш полицай." Така пък коментира трагедията в Лясковец зам.-председателят на "България без цензура " Росен Петров. В ефира на TV7 той обясни, че полицейската операция в дома на Петър Савов е претърпяла пълен провал и не е планирана както трябва.

Полицията подготвя втора акция срещу стрелеца от Лясковец

Полицията подготвя втора акция срещу Петко Савов, който откри огън в Лясковец. Убиецът се е барикадирал на първия етаж в сградата, в ко...

"Влиза се в дома в четири часа сутринта, когато на лицето най-много му се спи, използват се шокови гранати, винаги наоколо има снайперисти, които, ако лицето открие огън, да го обезвредят. По целия свят така се действа", разясни обичайната полицейска тактика Петров. "Някой не си е свършил работата и сега трима полицаи отиват курбан. Няма значение кой стреля - дали е криминален, дали е от Ал Кайда, дали е луд в училище. По целия свят те свършват по един и същ начин - с изстрел в главата", обясни още Петров.

Не може полицията да отиде на задържане като на сватба, разкритикува още Петров. "Освен това нашите униформени не са обучени както трябва и това е известно отдавна - полицията се движи групово, а такива като Савов са по един. Той просто е гръмнал два пъти с пушката си срещу събраните на едно място полицаи," възмути се Росен Петров.

 

 

Стабилизирано е състоянието на полицаите от Лясковец

Стабилизирано е състоянието на тримата полицаи, ранени при провеждането на специализирана акция в Лясковец. Тежки са травмите на двама ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com