БЧК ще осигури места за настаняване на бежанци

4887
БЧК ще осигури места за настаняване на бежанци
Снимка: БГНЕС

Българският Червен Кръст (БЧК) ще осигури места за настаняване на бежанци със средства от Европейската комисия. Решението идва в отговор на необходимостта от извеждането от бежанските центрове на лица, получили международна закрила в България.

Председателите на БЧК и на агенцията за бежанците – Христо Григоров и Никола Казаков, подписаха споразумение за изпълнение на дейността „Прехвърляне на лица, получили международна закрила, от центровете за настаняване на външни адреси”, предаде бтв.

България ще приеме 500 бежанци по новата миграционна схема на ЕС

България ще приеме доброволно 500 бежанци по новата миграционна схема на ЕС за разпределение. Това съобщи след срещата на вътрешните ми...

То предвижда БЧК да осигури места за настаняване на „признати бежанци”. За тези от имигрантите, които пребивават в териториални поделения на ДАБ, но за които няма къде да бъдат настанени, ще се отпуска парична помощ за изплащането на месечен наем.

Помощите ще се отпускат на само на лица, получили закрила от държавната агенция. Става въпрос за около 800 души.

Споразумението ще е в сила до 15 юни 2016 г. Средствата за изпълнението му ще се отпускат на ДАБ от Европейската комисия. Те са част от безвъзмездното финансиране на спешни мерки за справяне с безпрецедентния миграционен натиск.

С подписване на договора, БЧК се ангажира да изпълни залегналите в него дейности по извеждане на бежанците от приемателните центрове и настаняването им на външни адреси в страната.

Огромното мнозинство бежанци не стигат до "обетованата" земя

Колкото и да е учудващо на пръв поглед, фактите сочат, че 81 процента от всичките бягащи от военни конфликти по света намират убежище в...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Добри новини за храните на борсите
Добри новини за храните на борсите

И през тази седмица има спад в цените на основни хранителни стоки и на плодовете и зеленчуците на борсите в страната, показват данните в седмичния...