БДЖ награждава машиниста на изгорелия край Мурсалево влак

13379
БДЖ награждава машиниста на изгорелия край Мурсалево влак
Снимка: БГНЕС

За проявения изключителен професионализъм и навременни действия, благодарение на които са предотвратени човешки жертви, ръководството на "Холдинг БДЖ" ЕАД ще награди с парични награди и грамоти локомотивния машинист и служителите от превозната бригада на бързия влак № 5624, съобщиха от БДЖ.

За отговорното изпълнение на служебните задължения, както и за оказаното съдействие при организиране на извеждането и евакуацията на пътниците при инцидента с бързия влак Благоевград – София, ще бъдат наградени Димитър Христов, локомотивен машинист; Кирил Стефанов, началник влак; Васил Джартов, кондуктор.

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски лично ще поздрави локомотивния машинист Димитър Христов и служителите от превозната бригада на бързия влак Благоевград – София.

Припомняме, че в четвъртък вечерта влакът Благоевград – София удари товарен автомобил, паднал на релсите. Двама души бяха откарани в болница. Инцидентът стана, след като на 200 метра преди Мурсалево се свлича десният скат на главен път Е-79. През това време минава ТИР, който е изтласкан от скалата на жп линията. В този момент по релсите преминава влакът от Благоевград за София, който удря камиона. Жп линията минава успоредно на Е-79. Три пожарни дойдоха на място, които гасиха горящия ТИР. Влакът също гореше. Пострадаха двама поляци, шофьори на ТИР-а. Двамата са в добро състояние.

Във влака пътуваха 95 души, които незабавно бяха евакуирани от превозния персонал във влака на безопасно разстояние от запалилата се мотриса. Сред пътниците няма пострадали.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com