Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бедственото положение в Бургас остава поне до утре

26 октомври 2014, 20:07 часа • 24948 прочитания

Ден на траур е обявен утре в две села в област Бургас - Росен и Манолич.

Бедственото положение ще остане в сила до утре, макар че прогнозата за времето е за валежи още няколко дни край морето, предаде Тв7.

Морето е заляло цялата крайбрежна ивица, на която лятото имаше туристи. В Бургас не спира да вали и обстановката остава усложнена. Бедствено е положението на територията на всички 13 общини в областта. На места се изсипа близо 220 литра на квадратен метър, а ураганен вятър събори десетки дървета и клони. Вълни от 5-6 бала пък затвориха всички пристанища, а на остров Св. Анастасия персоналът бе спешно евакуиран.

Потопът взе и жертва. Смъртта си в буйните кални води намери 38-годишната Валентина Стойчева от село Росен.

Рано тази сутрин тялото на Валентина Стойчева бе намерено в местността Язменско дере, след като повече от 40 служители на пожарна и аварийна безопасност часове наред я издирваха. 38-годишната служителка на Спешна помощ е отнесена от водата на пътя, докато вървяла със съпруга си Никола към дома им в село Росен.

Утре в траур освен село Росен ще бъде и село Манолич. Младо семейство от селото катастрофира в поройния дъжд край Айтос снощи. Загина 4-месечният им син Левент. Родителите му все още са в тежко състояние в бургаската реанимация.

В Община Царево река Велека излезе от коритото си и заля пътят между Резово и Синеморец. Овладяна е ситуацията около дигата на язовира край село Росен. Укрепени са стените на други язовири и опасност от скъсване няма.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес