Без тирове по пътищата заради жегите

4931
Без тирове по пътищата заради жегите
Снимка: БГНЕС

Движението на тежкотоварни автомобили над 20 тона по републиканската пътна мрежа на няколко места в страната се ограничава заради високите температури днес. Тирове няма да има по пътищата в областите Пловдив, Велико Търново, Видин, както и по път I-1 София - Кулата в област Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Важи и забрана за движение на тежкотоварни автомобили над 12 т по път II-71 Силистра - Оброчище, на територията на област Добрич.

След 35 години завършва строителството на отсечката до Капитан Андреево

Днес завършва 35-годишното строителство на отсечката от Свиленград до Капитан Андреево. Надявам се това да е краят и на прехода, к...

Заради жегата се повишава рискът при преминаване на голям камион или друга тежка машина, а и при повишение на температурите над 35 градуса пътната настилка може да се деформира, уточняват от АПИ.

Тежкотоварните автомобили трябва да изчакват извън пътното платно по време на забраната, на подходящи места, без да пречат на останалите участници в движението.

Мярката не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, предупредиха от пътната агенция.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com