Безплатен градски транспорт в София през целия период на празниците*

41975
Безплатен градски транспорт в София през целия период на празниците*
Снимка: БГНЕС

Безплатен наземен градски транспорт за периода от 23 декември до 4 януари да бъде коледния и новогодишен подарък на Столична община за софиянци и гостите на града. Това гласи предложение на неправителствената организация Софийски обществен съвет (СОС) до Столичния общински съвет.

Председателят на СОС Гергана Владкова сподели пред Actualno.com, че предложението е внесено преди два дни - във вторник, 2 декември. Досега отговор нямаме, каза тя и уточни, че обикновено такива предложения се гледат в рамките на два месеца, но се надява в случая това да стане по-бързо.

Софийският градски транспорт въвежда бутони за качване и слизане

От 10 ноември в над 100 превозни средства от обществения градски транспорт слизането от тях и качването в тях ще става с натискането на...

Осъществяването на идеята е част от визията за превръщането на София в един по-зелен европейски град с високо качество на околната среда, постигнато чрез комфортни, безопасни и достъпни условия за всички хора.Инициативата е съобразена с Плана за действие за устойчиво енергийно развитие на Столична община 2012 – 2020, разработен във връзка с изпълнението на поетите ангажименти от СО като страна по Конвента на кметовете.

Иновативният подход включва и осъществяването на безтаксов превоз с наземен обществен градски транспорт всяка събота и неделя през 2015 година.

„Идеята е страхотна и напълно изпълнима за Столична община. Чудесна възможност за софиянци да слязат от личните си автомобили и да се запознаят със съвременните характеристики на все по-модерния градски транспорт, да си припомнят предимствата от ползването му”, коментират от Софийски обществен съвет.

Поставените цели във връзка с инициативата са многостранни и в полза на софиянци и околната среда. Една от основните е подобряване на организацията и безопасността на движението и възстановяване на интереса на хората към пътуване с обществения градски транспорт, където се инвестираха стотици милиони евро през последните няколко години.

20 умни кръстовища ще облекчават движението на градския транспорт в София

Светофарите на 20 от най-натоварените кръстовища в София ще бъдат регулирани така, че да осигуряват по-бързо преминаване на автобусите...

*Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com