Близо 300 души протестират с искане за оставка на управляващите

2854
Близо 300 души протестират с искане за оставка на управляващите
Снимка: БГНЕС

Между 200 и 300 души протестират пред Народното събрание с искане за оставката на правителството и на депутатите.

Протестиращите са заели пространството около паметника на Цар Освободител. Един от тях заяви: "Господа от ГЕРБ, продадохте цялата държава", а друг обясни, че иска да остави на децата си истинска държава, защото в момента според него управлението е окупирано от организирана престъпна група – наречена "партиен елит". Мъжът символично разцепи тиква в земята като подчерта, че това не е "тиквата, за която всички си мислят", а символ на всички тикви, които са били и са в управлението на страната. След като я размаза в паветата пред парламента се чуха силни скандирания от останалите протестиращи "оставка", а мъжът допълни, че с края на конкретната тиква настъпва и краят на управлението на тиквите, предаде БГНЕС.

Протест под надслов: "България влиза в София!" ще се проведе пред НС

Протест, организиран през социалните мрежи под надслов „Тук сме” се очаква да се проведе от 15 часа на 28 януари, съобщи БГ...

Протестиращите пред парламента периодично скандират "оставка" и "мафия". Голяма част от тях носят със себе си български знамена и трибагреници с изобразен върху тях черен меч.

На плакатите, част от които са окачени върху паметника на Цар Освободител, пише: "Полиция, арестувала Апостола… Свобода или смърт"; "Стоп на окупацията, колониалната администрация и НАТО вън от България".

Събралите се на протест заявиха, че не са платени и са излезли на улицата заради редица проблеми, натрупани в последно време. Около 30 от присъстващите са от антуража на Боян Расате.

Както се очакваше, полицейското присъствие в района на парламента е засилено като около парламента има полицейски кордон, множество патрулки и коли на жандармерия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com