Бобо и Печенката раздават награди във Видин

17333
Бобо и Печенката раздават награди във Видин

Бобо, Печенката и обществени личности ще наградят победителите в „Цветна олимпиада“ 2014/2015 във Видин днес. Събитието е посветено и на Деня на народните будители, съобщиха от Сдружение "България си Ти!".

Образователната инициатива „Цветна олимпиада“ започна и през тази учебна година, като първите области, в които се проведе, са Враца, Монтана, Видин и Плевен. В нея се включиха стотици ученици. А победителите ще бъдат наградени от водещи обществени личности, представители на ръководствата на общините-домакини, ръководствата на РИО, почетни членове на Сдружение „България си ти!“.

Стотици обекти биологичен материал намерени около "Миджур"

Повече от 300 обекта биологичен материал са намерени около завод "Миджур" край видинското село Горни Лом. Именно там преди седмици при ...

Проявата ще се проведе днес (30 октомври 2014 г.) от 17:00 ч. в Общинска зала - Видин. Специални гости ще бъдат представители на ръководствата на Община Видин и РИО Видин, гласовете на „България си ти!“ – хип-хоп талантът Бобо и световният шампион по бийтбокс Печенката, и други. Тъй като инициативата е идейно свързана и с деня на народните будители, тази седмица тя е посветена и на един от най-светлите български празници – I ноември – Денят на народните будители. В програмата на награждаването ще се включат и артистични деца от региона.

„Цветна олимпиада“ е съревнование между ученици от 8 до 12 клас по български език и литература, английски, немски и френски езици, математика и информационни технологии. През 2014/2015 учебна година състезанието ще обхване всички области в страната. „Цветна олимпиада“ тази година е в Националния календар за извънучилищни дейности на МОН и Националния дворец на децата. Тя се осъществява със съдействието на РИО на МОН и в партньорство с Българска академия на науките, Софийски университет „Свети Климент Охридски“ и Асоциацията на учителите по български език и литература, както и с подкрепата на издателство "Просвета' и магазини "Технополис".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com