Борисов ще спи в блиндиран апартамент в Израел

5231
Борисов ще спи в блиндиран апартамент в Израел

На съвместното правителствено заседание в Йерусалим България и Израел ще договарят срещу плодородни държавни земи да получим финансов ресурс и високи технологии за обработването им, пише в."Стандарт". Министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов ще обсъди такъв проект с колегата си. България ще предложи още Израел да инвестира в логистичен център до Пазарджик, където да се съхранява и обработва готовата продукция от плодове и зеленчуци, съобщи за "Стандарт" Найденов. Става дума за сгради на бивши казарми.

Министърът е съгласувал предложението си с кмета на Пазарджик Тодор Попов.

Близките на моряците разочаровани от Борисов

След проведената среща с премиера Бойко Борисов, семействата на моряците от задържания в Кралство Испания кораб „Св. Николай заяв...

На 11 септември премиерът Бойко Борисов и домакинът му Бенямин Нетаняху ще посрещнат заедно 11-ата годишнина от атентатите в Америка, когато терористи взривиха два самолета в кулите близнаци в Ню Йорк. В края на октомври се очаква в Израел на официално посещение да отиде и президентът Росен Плевнелиев.

В съвместното правителствено заседание на 11 септември от българска страна ще участват всички министри с изключение на Томислав Дончев, Диана Ковачева и Симеон Дянков. Ще се обсъди създаването на съвместни екипи за борба с бедствията и авариите, както и сътрудничество в областта на иновациите и технологиите. Сред обсъжданите съвместни проекти с Израел ще е и даването на концесия на 5-6 ВЕЦ-а у нас.

Сред акцентите в подготвяната програма на Борисов и водената от него делегация ще са честванията на 70-ата годишнина от спасението на българските евреи. За тази цел догодина през март събитието ще отбележат много посолства на Израел в чужбина, както и мисията на държавата у нас. Още с кацането си на израелска земя Борисов и министрите му имат организирана културна програма, която включва концерт на музиканти с български произход, които ще долетят специално от Германия.

В Израел премиерът ще нощува в блиндиран апартамент на 6 етаж в прочутия хотел "Кинг Дейвид". От терасата му се открива прекрасна гледка към стария Йерусалим и към най-скъпия квартал в града. Хотел "Кинг Давид" е историческа забележителност и е построен през 30-те години на миналия век. Намира се точно на зелената линия, която е разделяла Израел от Палестина. В него е нощувал Чърчил. На пода във фоайето са запечатани подписите на десетки световно известни личности - политици, артисти, певци, спортисти, като Барак Обама, Хилари Клинтън, Кофи Анан, Паулу Коелю, Йоко Оно и др.

По традиция в специалните стаи на 6-ия етаж на хотел "Кинг Давид" се настаняват президенти и премиери. Заради това местните служби за сигурност взeмат драконовски мерки, за да не допуснат инцидент с гостите. В хотела са отсядали десетки известни хора, сред които Пол Нюман, Арнолд Шварценегер, Никола Саркози, Ангела Меркел, Кофи Анан, Хелмут Кол, Барак Обама, Ал Гор, Франсоа Митеран, Нелсън Мандела, Бил Клинтън и др. При предишната си визита в Йерусалим Борисов беше настанен в блиндирания апартамент. Тогава той остана особено доволен от престоя си, както и от обслужването.

Редактор: Бойко Пеев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com