X
 
 

Броят на бездомните хора се увеличава всяка година

3254 0
photo of Броят на бездомните хора се увеличава всяка година
Снимка: Getty Images / Guliver
Всяка година бездомните хора се увеличават.

Това каза Драгослава Лунджова, управител на Кризисния център за настаняване на бездомни в столичния квартал „Захарна фабрика“ преди началото на новия сезон на центъра.

Няма храна за бездомните от Общинския приют във Варна

Хората без дом, които са настанени в Общинския приют във Варна, нямат храна. Те има нужда и от топли дрехи и завивки. Капацитетът на со...

„Причините са много различни. Много често това са семейни проблеми. Някои остават на улицата заради имотни измами“, коментира управителят на центъра.

Тя поясни, че през миналия сезон е бил регистриран по-голям брой бездомни лица, които са търсили подслон и помощ от общината, предаде Фокус.

„Очакваме и този път бройката горе-долу да се запази. Трябва да се отчете фактът, че на много лица ние съдействахме да бъдат настанени в заведения за социални услуги в общността. Временно някои хора отидоха в домове за възрастни хора. Имаше лица с увреждания, на които им беше помогнато да получат услуги, които са подходящи за техните заболявания. Тенденцията е такава, че бройката на бездомните хора ще бъде запазена и тази година“, каза Лунджова.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 3 от 5. Гласували общо: 1 потребители