БСП иска оставката на Найденов

3899
БСП иска оставката на Найденов
Червените с пореден опит да свалят земеделския министър, защото е дал разпореждане да бъдат нарязани тръби на "Напоителни системи"

БСП пак подхвана Мирослав Найденов. Червените искат оставката на земеделския министър, защото е дал разпореждане да бъдат нарязани тръби на "Напоителни системи".

За цялата страна трябва да се бракуват и нарежат на скрап около 15 хил. тона от тях, заяви депутатът от КБ Корнелия Нинова.

"Министър Найденов лъже, че тези съоръжения са негодни и неизползваеми. Това е ликвидация на съоръженията и на българското земеделие”, каза Нинова.

"За всеки регион има различна норма и каква ще е общата щета, трябва да знае Министерството на земеделието и храните, защото там има информация за цялата инфраструктура", каза Нинова.

"Скандалното в този договор е заложената неустойка за всеки непредаден тон - могат обаче да бъдат осигурени само 5 т скрап от "Напоителни системи", добави народният представител от КБ Мая Манолова.

Останалите ще бъдат търсени като неустойка, заради което дружеството ще трябва да плати около 2 млн. лв. по наши груби сметки това направо е престъпление, възмути се тя. Служители в дружеството са потвърдили пред депутатите, че не могат да осигурят останалите 10 т. за скрап. Щетите от нарязването на тръбите ще бъдат страшни за земеделието и за самото дружество.

Министърът коментира в реакция, че исканата му оставка от Коалиция за България е координирана поредна атака. Тъй като те ми искат всеки ден, аз вече му изпуснах края, каза Найденов и добави, че е получил съобщение, че искат оставката му.

"Вчера знам, че ми я поиска техният евродепутат госпожа Йотова, днес доколкото разбрах – госпожа Нинова и компания. Няма какво да коментирам, предполагам, че някаква координирана поредна атака от тяхна страна", каза министърът.

Поискаха оставката на Мирослав Найденов заради кучетата

Оставката на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов искат 37 федерации, граждански сдружения, неправителствени орга...

Найденов каза, че е поискал ДФ „Земеделие” да оповестят точните данни и ще поиска от ръководството на „Напоителни системи” да дадат пресконференция и да опровергаят изнесената информация още днес следобед.

„Прилагат един метод – хвърлят обвинения в публичното пространство и след това ме поставят в ситуация аз да се оправдавам. Поредни атаки, целящи да вляза в някаква полемика. Няма да се получи, има си професионално ръководство, което ще отговаря за това, в което са ги обвинили”, каза Найденов, според когото това е ежедневно.

Министърът отрече да е издавал заповед за унищожаването на „Напоителни системи”.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com