Бул. "Цариградско шосе" вече е истински ремонтен ад

37696
Бул. "Цариградско шосе" вече е истински ремонтен ад
Снимка: БГНЕС

София става много трудно проходима за автомобилистите. Вторият ремонт на булевард "Цариградско шосе" на моста, под който минава булевард "Александър Малинов", стартира вчера, но към 17:00 часа днес багерите вече не работят, а някои от работниците си тръгнаха, предаде БГНЕС.

Ремонтът, който допълнително затруднява трафика в столицата, се разпростира от разклона за "Младост" почти до сградата на ГДБОП. До 29 юни, включително, се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" при бул. "Александър Малинов". Движението ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на бул. "Цариградско шосе" в същия участък.

Изградени са и временен тротоар и перон за временните спирки "Държавна печатница" в посока Център и посока бул. "Брюксел" в пътната връзка, като се закрива съществуващата двупосочна спирка "Държавна печатница" и разкриване на временни спирки, както следва: в посока Център - спирка "Държавна печатница" на бул. "Цариградско шосе" на 140 метра напред. В посока Околовръстен път спирка "Държавна печатница" бул. "Цариградско шосе" се разделя на две: в посока на Околовръстен път с 50 метра напред на бул. "Цариградско шосе"; в посока бул. "Брюксел" в правия участък на пътната връзка от бул. "Цариградско шосе" към бул. "Александър Малинов".

С "пълна сила" продължава и ремонтът по Цариградско шосе на моста при 4-ти км. Там срокът за завършване на платното посока от "Орлов мост" към летището беше 16 май. Оказа се обаче, че заради "експеримент" с нова формула за устойчивост на влага и слънце, който се провали, трябваше да бъде премахната вече положената асфалтова настилка наред с хидроизолацията.

Поредният ремонт, който ще "затапи" центъра на столицата след дни, започва на 4-ти юни. Тогава ще бъде спряно движението по Лъвов мост и по бул. "Мария Луиза" заради изграждането на новото кръстовище и на последния етап на тунела. Това каза преди дни зам.-столичният кмет по транспорта Любомир Христов.

Срокът за изпълнение на този етап е 45 дни, след това движението ще бъде пуснато както в тунела, така и по локалните платна от страната на Централната гара. Част от трамваите ще се движат по ул. "Козлодуй" до обръщалото в "Орландовци". Колите ще се движат по бул. "Сливница" и по ул. "Козлодуй". Друга част от маршрутите на градския транспорт ще бъдат пренасочени към бул. "Христо Ботев".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com