България преговаря с ЕК за 6000 евро на бежанец

8557
България преговаря с ЕК за 6000 евро на бежанец
Снимка: БГНЕС

България преговаря с ЕК за 6000 евро на човек. Толкова даде Европа по програмата за релокация на бежанци от Малта в страни от ЕС. Общините ще вземат бонуси, за да интегрират бежанците. Преговорите се водят от вицепремиера Даниела Бобева.

За тази сума кметовете трябва да осигурят курсове по български, професионална квалификация, здравно осигуряване, училище за децата и дори да платят за година наема на бежанците. Интеграционната система предвижда те да бъдат разпределени пропорционално в страната.

Не е само Розово

Защо се чудим на хората в Розово, след като от години насам всички се правят, че не забелязват постъпки, думи и действия като тези на р...

Председателят на Държавната агенция за бежанците Николай Чирпанлиев съобщи, че около 200-300 от тях вече са се социализирали, работят и живеят у нас като пълноправни граждани. Вече всеки пети бежанец изявявал желание да остане в България. Чирпанлиев посочва, че агенцията работи на пълни обороти и след около месец всички бежанци ще получат статут. След като стратегията за интеграция влезе в сила обаче, те ще получават статут, след като подпишат договор. В него ще бъде записано, че са задължени да научат български и занаят, научи „Стандарт". Няма да имат право да отказват и предложена им работа.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com