Българите в Швеция вече пътуват към дома

5303
Българите в Швеция вече пътуват към дома

198 от изпадналите в беда български граждани, пристигнали на сезонна работа в Швеция, вече пътуват за България, съобщиха от МВнР, предаде БГНЕС.

Те потеглиха вечерта на 25 юли от Стокхолм с три автобуса, предоставени от шведските власти. Българското посолство осигури храна и вода за цялата група. Със съдействието на Министерство на външните работи на Швеция училище в близост до посолството е оборудвано с легла, душове и храна, в което да бъдат настанени следващи групи български сезонни работници. Средствата за техния превоз са осигурени от българското правителство.

6 микробуса на МВнР вече заминаха за Стокхолм. С тях могат да бъдат транспортирани общо 42 български граждани. Днес по обяд предстои отпътуването на два автобуса на Министерство на отбраната, които ще приберат още 93 души. В Стокхолм пристигна ръководителят на Службата по трудови и социални въпроси в мисията ни в Берлин, който да окаже съдействие на посолството ни в шведската столица.

Българските дипломатически представители са в постоянна връзка с местните власти и при необходимост ще съдействат на изпадналите в затруднение сезонни работници. В случай на нужда шведската полиция ще окаже сътрудничество по локализирането на желаещите да се приберат в родината си български граждани.

Редактор: Яна Баярова

МС отпусна извънредни пари за евакуацията на българите в Стокхолм

Министерският съвет гласува извънредни средства, за да се организира евакуацията на българските граждани от Стокхолм. Това съобщи пред ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com